« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PREVENCIJA

Nema detonacija ni vatre kod Knina - poslani kanaderi

Pošto na otvorenom prostoru izvan kruga vojarne dolazi do povremenih izdimljavanja upućena su četiri Canadaira i dva AirTractora

Fotografija vijesti
Više o

eksplozija

,

evakuacija

,

požar u Pađenima

Nema otvorene vatre i više ne odjekuju detonacije na požarištu na području Pađana na kojem se jučer vatra proširila i na vojarnu Stara straža. No, pošto na otvorenom prostoru izvan kruga vojarne dolazi do povremenih izdimljavanja upućena su četiri Canadaira i dva AirTractora, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Radi sigurnosti ljudi, zbog povremenih eksplozija unutar skladišta vojarne na opožarenom području, županijski vatrogasni zapovjednik jučer je donio odluku o evakuaciji stanovništva u krugu 5 kilometara od skladišta vojarne koja je započela u 17,17 sati. Prema posljednjim informacijama 213 ljudi je evakuirano u Knin - 133 ih je smješteno u vojarni "General Andrija Matijaš Pauk", a 80 u vojarnu "Kralj Zvonimir".

Izvan kruga od 5 kilometara tijekom noći dežurao je 31 vatrogasac iz Javne vatrogasne postrojbe iz Knina i državne intervencijske postojbe iz Zadra, Šibenika i Splita.

I dalje je u prekidu željeznički promet te cestovni promet na dionici D1 Gračac-Knin te na dionici D59 Knin-Kistanje. Prometuje se obilazno Gračac-Obrovac-Kistanje-Drniš-Knin, navodi se u priopćenju.

14.09.2011. 10:40:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh