« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
DOBRO NAM DOŠLI

Izložbe na Velesajmu u čast Poljskoj

Izložba je organizirana u znak dobrodošlice Poljskoj kao zemlji-partneru ZV-a te kao pozdrav njenom šestomjesečnom predsjedanju Europskom unijom

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Poljska

,

izložba

,

Zagrebački velesajam

,

Hanibal Salvar

Povodom nastupa Poljske kao ovogodišnje zemlje-partnera na Jesenskim sajmovima Zagrebačkog velesajma danas se u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma otvaraju dvije izložbe - hrvatskog kipara i keramičara Hanibala Salvara te foto-izložba skulptura poljske kiparice Terese Kuczynske, javlja Hina.

Izložba "Crveno bijeli dijalozi" Hanibala Salvara organizirana je u znak dobrodošlice Poljskoj kao zemlji-partneru ZV-a, kao i podrške šestomjesečnom predsjedanju Poljske Europskom unijom koje će uskoro i Hrvatska postati članica, ističe se u priopćenju organizatora.

Riječ je o 40 metara dugačkoj instalaciji nadahnutoj bojama poljske zastave i hrvatskoga grba, a koje su u kontekstu izložbe korištene kao mogući vizualni naglasak i simbol stoljetne društvene, civilizacijske, kulturne, umjetničke i političke suradnje dviju zemalja, objašnjavaju organizatori izložbe Likovni art dizajn centar LADICA.

"Uz sličnost poljskog i hrvatskog jezika, možemo govoriti također o dugoj i plodnoj tradiciji prožimanja znanosti, umjetnosti, književnosti, filma, glazbe, sporta itd. Zato je ova izložba svojevrstan umjetnički iskaz dobrodošlice u povodu nastupa Poljske kao zemlje partnera na Jesenskim sajmovima Zagrebačkog velesajma, te podrške šestomjesečnom predsjedanju Republike Poljske Europskom unijom, čijom će članicom uskoro postati i Hrvatska", ističu organizatori.

Hanibal Salvaro djeluje od 1958., dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a izlagao je oko 400 puta na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U sklopu projekta 'zemlja-partner', u okviru kojega će Poljska u razdoblju od 14. do 18. rujna predstaviti svoje gospodarske, kulturne, etnografske, gastronomske i druge osobitosti, bit će organizirana i foto-izložba radova poljske kiparice Marije Terese Kuczynske, priznate svjetske umjetnice rođene u Poljskoj, koja od 1982. živi i radi u Australiji. Radi u keramici i bronci.

Izložbe su otvorene do 18. rujna.

14.09.2011. 09:05:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh