« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
POMORSKA NESREĆA

U istrazi protiv Horvatinčića saslušani svi svjedoci

Posljednjih troje svjedoka u istrazi protiv Tomislava Horvatinčića, osumnjičenog za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičar, saslušano je na Županijskom sudu u Zgrebu

Fotografija vijesti
Više o

Tomislav Horvatinčić

,

pomorska nesreća

,

Županijski sud Zagreb

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je saslušano posljednjih troje svjedoka u istrazi protiv Tomislava Horvatinčića osumnjičenog za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara.

Na zamolbu šibenskog Županijskog suda na kojem se vodi istraga, zagrebačka istražna sutkinja Vera Polak-Presečki saslušala je zagrebačkog pročelnika za urbanističko planiranje Davora Jelavića koji je novinarima nakon iskaza potvrdio da ga je Horvatinčić nakon nesreće zvao telefonom i da je razgovor trajao "minutu do dvije".

Na upit zašto ga je Horvatinčić zvao, Jelavić je odgovorio protu pitanjem: "A koga bi ste vi zvali u tom trenutku, ako ne obitelj i prijatelje".

Jelavić je rekao da je s Horvatinčićem prijatelj od 1964. godine.

Odvjetnici osumnjičenog zagrebačkog poduzetnika Velimir Došen i Branko Baica izvijestili su da je danas ispitano i dvoje djelatnika Horvatinčićeve HOTO Grupe na okolnost sastavljanja priopćenja koje je nakon nesreće iz te tvrtke upućeno javnosti.

Baica je rekao da su to priopćenje sastavili u HOTO Grupi u Horvatinčićevo ime bez njegova znanja te da on nije imao nikakve veze s tim.

Na upit je li točno da je Horvatinčićeva suputnica Anica Đerđe Dilber pred istražnom sutkinjom govorila drugačije nego na policiji, Horvatinčićevi odvjetnici kazali su kako je iskaz u policiji samo službena zabilješka dok na sudu snagu dokaza ima samo iskaz dan istražnom sucu.

Po riječima Horvatinčićevih branitelja saslušani su svi predloženi svjedoci u istrazi te će spis biti vraćen šibenskom istražnom sucu.

Ponovili su kako očekuju da će sudac pustiti Horvatinčića da se brani sa slobode jer više nema opasnosti od njegovog utjecaja za svjedoke.

14.09.2011. 12:10:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh