« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
MIHAIL GORBAČOV:

Neki u Europi još uvijek se boje Rusije

Europska unija još nije odlučila kakvu Rusiju želi, poručio je Gorbačov u nadi izgradnje boljih odnosa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

EU

,

Rusija

,

Mihail Gorbačov

Negdašnji sovjetski čelnik Mihail Gorbačov pozvao je u utorak, na sastanku dobitnika Nobelove nagrade u Berlinu, na bolje odnose između Rusije i Europske unije.

"Neki se u EU-u još boje Rusije", rekao je Gorbačov, upozorivši kako sigurnost u Europi djelomično ovisi o suradnji s Rusijom.

"Europska unija još nije odlučila kakvu Rusiju želi", rekao je Gorbačov sudionicima 10. sastanka dobitnika Nobelovih nagrada, koji je ove godine prigodno organiziran u Berlinu, gradu koji je u ponedjeljak proslavio 20. obljetnicu pada svoga zida.

Odgovorio mu je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso: "Želimo snažnu, stabilnu i naprednu Rusiju, utemeljenu na poštovanju zakona i ljudskih prava."

Među sudionicima konferencije, organizirane pod geslom "Rušenje novih zidova", bivši je južnoafrički predsjednik Frederik Willem de Klerk, negdašnji poljski predsjednik Lech Walesa i bangladeški bankar Muhamed Junus.

Na dvodnevnu skupu nobelovci će raspravljati o siromaštvu, izazovima zaštite okoliša i nuklearnom razoružanju. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 17:23:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh