« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
PREKINUTO TESTIRANJE

Neispravna raketa umalo ubila peruanskog ministra obrane

Ministar Rey se našalio nedugo zatim s novinarima izjavivši da im je to omogućilo "da vide opasnosti koje prijete u realnim okolnostima"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Peru

,

vojna vježba

,

neispravna raketa

Neispravna protutenkovska raketa izazvala je na pokaznoj vježbi u Peruu paniku među okupljenim časnicima i dužnosnicima pošto je skrenula s putanje i eksplodirala na pedesetak metara od tribine s dužnosnicima na kojoj je bio i ministar obrane.

Peruanska vojska testirala je projektile tipa Spike MR/LR izraelske proizvodnje dometa 2500 do 4000 metara, koje je Peru nabavio polovicom 2009. Novinari su pozvani na testiranje u pustoj zoni Cruz des Hueso, 45 km južno od Lime.

Nakon prvog uspješnog ispaljivanja, iz nepoznatog je razloga druga raketa krenula u krivo i završila putanju pedesetak metara od skupine prisutnih dužnosnika, među kojima su bili zastupnici i ministar obrane Rafael Rey u prigodnoj svečanoj uniformi.

"Dolje! Dolje!", uzviknuli su dežurni časnici dok su se uglednici bacali na tlo ili kretali u trk uz panične uzvike. Testiranje je smjesta prekinuo. (hina/metro-portal)

17.04.2010. 12:48:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh