« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
HEP:

Neće biti poskupljenja struje za kućanstva

Malim poduzetnicima koji moraju potpisivati ugovor o opskrbi bit će odobren popust kako bi cijena struje ostala ista

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX)

Hrvatska elektroprivreda objavila je kako neće povećavati cijene električne energije za tarifne kupce, kućanstva, bez obzira na povećanje stope PDV-a na 23 posto. Iz HEP-a najavljuju i kako će malim poduzetnicima, koji po prvi put moraju potpisati ugovor o opskrbi, u slučaju veće cijene prema poslanim ugovorima, odobriti popust kako bi im cijena ostala ista.

"Proces otvaranja tržišta za male i srednje kupce je u tijeku te je do sada poslano oko 95 tisuća ugovora o opskrbi na adrese malih kupaca, a njih oko 20 tisuća je do sada vratilo potpisane ugovore. U cilju ujednačenja ekonomskog tereta krize na sve, HEP će nastojati da se sa svim malim i srednjim kupcima potpiše ugovor o opskrbi, a potom će im dati popust za isti iznos za koji im je u ugovorima povećanja cijena, kako bi ona ostala ista", odgovorili su iz HEP-a na upit o mogućim promjenama cijene za male poduzetnike. Iz HEP-a pritom posebno naglašavaju kako je "važno da svaki mali kupac potpiše ugovor o opskrbi u naznačenom roku jer će u protivnom morati kupovati električnu energiju po cijeni energije uravnoteženja koja je za 20 posto viša".

Naime, prije nekog vremena HEP je malim i srednjim kupcima koji, sukladno otvaranju tržišta, mogu sami birati opskrbljivača električne energije, počeo slati nove ugovore o opskrbi koje trebaju potpisati i vratiti HEP-u do 10. kolovoza. Ako to ne učine, oni bi električnu energiju kupovali po višoj cijeni uravnoteženja. Iz HUP-ove udruge malih i srednjih poduzetnika reagirali su već i na malim poduzetnicima upućene prijedloge ugovora zamjerajući da bi i po njima mali i srednji poduzetnici trebali plaćati veću cijenu struje.

Nakon današnjeg sastanka predstavnika javnih poduzeća s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, na kojem je dogovoreno da državne tvrtke neće povećavati svoje cijene zbog povećanja stope PDV-a sa 22 na 23 posto, predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak je najavio da ni HEP neće povećavati cijene struje i da će to nadoknaditi smanjenjem svojih troškova.

Izvor: Hina

27.07.2009. 21:01:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dancica
    28.07.2009. 10:41
    ali će zato biti za sve ostale. pa će građani platiti ostalima to što je njima poskupila cijena struje. a HEP velikodušno daje popust. baš su plemeniti. možda bi si trebali reorganizirati poslovanje pa da i oni neki popust kod nabave materijala srede. umjesto da klupko najobičnije špage plaćaju pravih hrvatskih 100 kuna. pravi plemenitaši.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh