« Seks
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
SAVJET

Ne žurite sa seksom, imat ćete bolje veze

Dobra strana seksualnog neiskustva je manji broj trauma zbog razočaranja u ljubavnim vezama, koje doživljavate kad ste bitno zreliji i odgovorniji

Samo polako i bez žurbe
Samo polako i bez žurbe (Arhiva)
Više o

ljubav

,

seks

,

suzdržavanje od seksa

,

prvi seks

,

nevinost

,

gubljenje nevinosti

,

seksualna iskustva

Prvi seks je pitanje na koje je teško dati pametan odgovor, no studija Sveučilišta Texas pokazala je da ljudi koji čekaju sa seksom u tinejdžerskim godinama i gube nevinost u dvadesetim ili tridesetim češće završavaju u sretnim vezama.

Također, oni koji nisu seksualno iskusni češće završavaju fakultete i dobivaju bolje plaćene poslove, tako da je očito da se oni kojima seksualna iskustva u ranim godinama nisu toliko važna posvećuju svoje vrijeme obrazovanju.

Još jedna dobra strana seksualnog neiskustva je manji broj trauma zbog razočaranja u ljubavnim vezama, koja doživljavaju kad su bitno zreliji i odgovorniji. Već oni koji su čekali do 19. godine s prvim seksom imali su veće prihode od onih koji nisu uspjeli dočekati 15. rođendan za prva seksualna iskustva.

Jednako tako, brak je ispunjeniji i sretniji osobama koje su kasnije izgubile nevinost, a sukobi u braku su bitno rjeđi.

Psiholozi kažu da nije sve u dobu kad smo se upustili u prvi seks, nego izbirljivost pri odabiru partnera, kontroliranje nagona i izgradnja stabilne veze prije seksa također imaju snažan utjecaj na ostale životne izbore.

20.10.2012. 11:22:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    italiano
    14.06.2013. 23:26
    danas sutra i ja cu ovako savjetovat ali nikada necu ovako postupat
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh