« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VLADIMIR ŠEKS

Ne postoji sukob između HDZ-a i Josipovića

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a izjavio je kako ne postoji nikakav sukob između HDZ-a i predsjednika Republike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

HDZ

,

Vladimir Šeks

,

sukob

,

Ivo Josipović

Upitan za komentar pisanja medija da je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor članovima stranke "zabranila" da se "svađaju", Šeks je nakon današnje sjednice saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav kazao kako "ne postoji nikakav sukob između HDZ-a i predsjednika Republike".

"Ostavite se toga", kazao je Šeks novinarima i dodao da je u svojim istupima u medijima samo izrekao "jednu namjeru da se predsjednik Republike striktno drži ustavnih ovlasti u sustavu parlamentarne demokracije".

"I to je sve. Ne kanimo zaoštravati nikave ni odnose, ni bilo što, između predsjednika Republike, Vlade, HDZ-a. To je samo bilo iznošenje jednog stajališta da se dođe do jednog demokratskog dijaloga do kojega je i došlo između predsjednika Republike i jednog dijela zastupnika HDZ-a", kazao je Šeks.

Komentirajući tvrdnju predsjednika Josipovića da je s kolegama iz vrha HDZ-a "isprovocirao postupke Hrvatske odvjetničke komore" u slučaju Ante Nobila, Šeks je prošli tjedan ocijenio da je Josipovićev istup "izvan okvira parlamentarne demokracije". (hina/metro-portal)

24.05.2010. 16:10:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh