« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
ZAVRŠENO SVJEDOČENJE

USKOK iskaz Marjanovića smatra najjačim dokazom za optužnicu

Tomislav Marjanović, krunski svjedok ubojstva suvlasnika Nacionala Ive Pukanića, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu dovršio sa svojim svjedočenjem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Ivo Pukanić

,

Tomislav Marjanović

,

želje

Kako je Marjanovićevo svjedočenje bilo zatvoreno za javnost na sudu se nisu mogli doznati detalji njegova iskaza, kao ni pitanja koja su mu postavljali sudsko vijeće, tužitelji, obrana te šestorica optuženih za Pukanićevo ubojstvo.

Neslužbeno se doznalo tek da je prvog dana u svom slobodnom iskazu Pukanićevo ubojstvo opisivao kao i ranije tijekom istrage te u medijskim istupima, kada je kazao da su se zbog ubojstva suvlasnika "Nacionala", ali i još dvije osobe u Zagrebu, udružili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović. Za Đurovića je kazao i da je bio veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura.

Optuženici i njihovi odvjetnici od početka tvrde da je krunski svjedok nevjerodostojan. Čak su i neki od ranije ispitanih svjedoka Marjanovića opisali kao "patološkog lažljivca, kriminalca i ovisnika o heroinu".

Za USKOK je, s druge strane, njegov iskaz jedan od najjačih dokaza kojima su potkrijepili optužnicu protiv Pukanićevih egzekutora, budući je Marjanović sudjelovao u pripremi ubojstva, ali se naknadno nagodio s USKOK-om i odlučio svjedočiti.

Suđenje se nastavlja u srijedu kada bi sudsko vijeće trebalo odlučiti o novim dokaznim prijedlozima obrane, a obrana je najavila da će predložiti izvođenje još nekih dokaza. (hina/metro-portal)

24.05.2010. 16:31:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh