« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
UPOZORENJE

Ne otvarajte ovaj link na Facebooku

Facebook je pun prevara na razne načine, ma koliko se oni trudili smanjiti njihov broj, a najnovija je opet vezana uz nepostojeću mogućnost koju bi svi željeli

I opet prevara na istu foru ...
I opet prevara na istu foru ... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

prevare

,

pregled profila

Na društvenim mrežama, ali i na internetu općenito, prijevare su postale česta pojava, a posljednja u nizu vezana je za aplikaciju "koja otkriva tko gleda vaš profil na Facebooku".

Facebook navodi da ne postoje takve opcije, kao i da nikad ne bi dopustili takvu vrstu kršenja privatnosti.

"Facebook ne nudi način da njegov korisnik vidi tko mu gleda profil, niti na bilo koji način dopuštamo pojedincima i aplikacijama da imaju pristup takvim informacijama", istaknuo je glasnogovornik Facebooka ranije, kad su se događale slične prijevare.

Posljednja prijevara, koja kruži Facebookom, a za koju ste mogli vidjeti da se u zadnje vrijeme često dijeli među korisnicima ove najpopularnije društvene mreže, navodni je link koji omogućava "gledanje u tuđi profil".

Svi koji kliknu mogli bi se naći u opasnosti.

Facebook tako svojim korisnicima savjetuje da nikad ne upisuju svoju lozinku, ako nisu sigurni trebaju li je dati ili ne kao i da ne idu na vanjske linkove, koje s Facebooka odvode na sumnjive stranice.

Ako ste ipak pokleknuli i kliknuli na navedeni link, morate odmah promijeniti lozinku, nakon toga pratite događaju li se neke sumnjive aktivnosti na vašem profilu.

10.09.2016. 10:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh