« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
IFA 2016

Huawei se hvali Nova i Nova Plus pametnim telefonima

Uoči otvaranja izložbe IFA 2016 u Berlinu prije nekoliko dana, Huawei je pod blještavilom svjetala pozornice ponosno predstavio Nova i Nova Plus modele pametnih telefona

Huawei Nova i Nova Plus
Huawei Nova i Nova Plus (Huawei)
Više o

Huawei Nova

,

Huawei Nova Plus

Huawei je prije samog predstavljanja nove proizvodne linija, pokazao P9, pametan telefon u dvije dodatne boje metalnog kućišta: plavoj i crvenoj. Vjerujemo da će razveseliti pristalice živopisnih boja. U Europi modeli će bit dostupni po cijeni od 549 eura. Podsjetimo, debi P9 uređaja je bio početkom travnja 2016.godine. Vjerujemo da su neki od vas koji ovo čitate, njegovi ponosni vlasnici.

Od dva upravo predstavljena modela, prvo ćemo se osvrnuti na Huawei Nova uređaj. Usvojio je dizajn sličan Huawei P9, što uključuje tanašno kućište (1.8 mm) izrađeno od avionskog aluminija i nešto manji, 5 inčni LCD rezolucije 1920 x 1080 piksela visokog kontrasta 1500: 1.

U njegovoj unutrašnjosti krije se Qualcomm Snapdragon 625 čipset s Cortex-A53 jezgrama takta 2.0 GHz koje rade u kombinaciji sa 3 GB RAM-a i 32 GB interna memorije.

Za napajanje uređaja brine baterija kapaciteta 3020 mAh čija se energija tijekom punjenja obnavlja putem 5V / 2A punjača.

Što se tiče glavne kamere, ima senzor s 12 MP (1.5μm), PDAF autofokus i podršku za snimanje 4K UHD, dok prednja kamera dolazi s 8 MP senzorom.

Ostale specifikacije uključuju čitač otiska prsta na poleđini, USB tip-C sučelje, podršku za dual-SIM, Micro SD DTS audio sustav, LTE Cat 6, i operativni sustav Android 6.0 Marshmallow s prilagođenim korisničkim sučelje Emotion UI 4.1. Biti će dostupan u Europi za nekoliko dana po cijeni od 399 eura.

Drugi model, Nova Plus u vizualnom smislu koketira s Mate S modelom. Odlikuje ga 5.5 inčni zaslon, 1920 x 1080 piksela rezolucije. RAM je 3 GB, dok je kapacitet interne memorije 32 GB.

Prednja kamera od 8 MP ima Beautifier Mod treće generacije kako bi izgledali još ljepše na autoportretima koje objavljujete na društvenim mrežama. Senzor glavne kamere dolazi sa 16 MP (1.12μm). Podržan je sustavom optičke stabilizacije slike i 4K snimanjem video zapisa. Ispod kamere je čitač otisaka prstiju, isti kao u P9 modelu.

Nova Plus model pametnog telefona također ima USB priključak novog standarda tipa C, podrška za rad dvije SIM kartice. Baterija, prema specifikacijama proizvođača, ima kapacitet 3340 mAh.

Bit će dostupan u aluminijskom kućištu u srebrnoj, sivoj i zlatnoj boji. U prodaji bi se trebao naći početkom listopada po cijeni od 429 eura.

Piše: Sanja Ledinek
09.09.2016. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh