« Glazba
objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana
NAJAVE

Naxatras se vraća u Močvaru

S njima će završiti i prvi Stoner October, a u sklopu kojeg će se još dogoditi i koncert američkih stoner legendi UNIDA koji nastupaju 20.10., također u Močvari

Naxatras
Naxatras (Arhiva)
Više o

klub Močvara

,

Naxatras

Već pomalo domaći Grci psihodeličari koji se kriju iza imena Naxatras vraćaju se u sklopu turneje "Parallel Realms" u Močvaru zasvirati peti put u Hrvatskoj. Ljubimci domaće publike prošli put nakrcali su klub, a izvjesno je da će tako biti i 27. listopada (petak). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 17 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, a na ulazu će koštati 20 eura. S njima će završiti i prvi Stoner October, a u sklopu kojeg će se još dogoditi i koncert američkih stoner legendi UNIDA koji nastupaju 20.10., također u Močvari.

John Deias na gitari, Kostas Harizanis na bubnjevima i vokal John Vagenas na basu, trio je koji je prije 11 godina oformio ovaj psihodelični hard rock bend iz Soluna. Prvi album "Naxatras" objavili su 2015. godine. Istog trena je postao veliki hit na Youtubeu pa se može reći da je jedno od najpopularnijih izdanja tog žanra uopće.

Uslijedili su album "II" gdje su stilski više zagazili u eksperimentalni space rock i "III" koji je pokupio brojne pohvale od kritike i publike. Na četvrtom albumu, koji je svjetlo dana ugledao krajem veljače prošle godine, na klavijaturama im se pridružio multiinstrumentalist Pantelis Karganas, a odmah su primjetne i značajne stilske promjene. Za vizualni identitet albuma zadužen je njihov stari prijatelj Chris RW. Njihov posljednji nastup u Močvari bio je baš epski pa nešto slično možda možemo očekivati i ovaj put jer momci su poprilično usvirani pa su tako između ostalog nastupali na Desertfestu, Dunajamu, Ozori, obišli su sve veliku većinu europskih zemalja, a skoknuli su i do Australije. Dan kasnije (28.10.) bend će nastupiti u beogradskom Dorćol Platzu, također u organizaciji Hangtime Agencyja.

17.10.2023. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh