« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PRIPAZITE

Navike zbog kojih ne možete smršaviti

Često nam se događa da odaberemo dijetu i mislimo da radimo sve kako treba, no kilogrami i dalje ne idu dolje željenim tempom

Kako riješiti probleme
Kako riješiti probleme (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

mršavljenje

,

loše navike

Mršavljenje nije tako jednostavan proces, a često nam se događa da odaberemo dijetu i mislimo da radimo sve kako treba, no kilogrami i dalje ne idu dolje željenim tempom. Krivi smo, naravno, sami jer imamo neke loše navike koje sprječavaju mršavljenje.

Glavna pogreška je jednostavna - preskačete obroke. Ne, ako jedete manje na taj način, nećete lakše doći do cilja, jer će od jednog obroka dnevno koji si priuštimo tijelo iskoristiti apsolutno sve kako ne bi bilo gladno i to spremiti - oko struka. Jedite pet manjih obroka dnevno i nećete biti gladni.

Ako jedete prebrzo, vaš mozak nema vremena shvatiti da ste se zasitili i na taj ćete način pojesti puno više nego što ste željeli ili trebali - polako i s pažnjom, dobro prožvačite svaki zalogaj i jedite uvijek za stolom.

Ignoriranje žeđi je također pogrešno, jer je osjećaj gladi jedna od nuspojava dehidracije - kad vam se čini da ste gladni, popijte veliku čašu vode, pa ako ste nakon desetak minuta i dalje gladni, onda je vrijeme da pojedete nešto.

Unos previše kofeina može podići razinu hormona stresa kortizola u tijelu, koji će opet stimulirati osjećaj gladi i evo vas u začaranom krugu - prekinuti ga možete jedino smanjivanjem broja kava koje popijete u danu.

Za kraj, idete spavati prekasno - manjak sna pojačava lučenje hormona gladi grelina i smanjuje razine hormona sitosti leptina ... dalje je sve jasno - spavajte dovoljno.

23.06.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh