« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Navike štetne kao i pušenje

Pušenje je definitivno loša navika koje biste se trebali što prije osloboditi, no ima i drugih koje su jednako štetne za vaše zdravlje

Kuhanje na plinskom štednjaku - baš kao pasivno pušenje
Kuhanje na plinskom štednjaku - baš kao pasivno pušenje (Arhiva)
Više o

pušenje

,

navike

,

loše navike

,

štetne navike

Loše navike koštaju nas zdravlja, ponekad čak i života, a pušenje je uvijek pri vrhu liste štetnih stvari za zdravlje. Ipak, ako pogledamo učinke nekih drugih navika, ustanovit ćemo da su jednako loše za nas.

Započnimo s nevjerojatnim - kuhanje na plinskom štednjaku. Vjerovali ili ne, ono je štetno baš kao pasivno pušenje jer izgaranjem plina nastaju ugljični monoksid, dušikov dioksid i formaldehid, isti spojevi koje udišete prilikom pasivnog pušenja.

Dugotrajno sjedenje izrazito šteti našem tijelu, čak i uz redovito vježbanje, svakodnevno sjedenje (npr. na poslu) . Ako sjedite više od 8 sati dnevno, morate se natjerati da u svoj svakodnevni raspored uvedete minimalno 30 minuta kretanja. 

Meso i sir su zdravi, no u određenim količinama, tako da nipošto nemojte bazirati svoju prehranu na ove dvije namirnice jer će vas također napuniti štetnim spojevima. Ponekad je dobro zamijeniti meso grahoricama, barem dva puta tjedno ako mislite da obrok bez mesa nije obrok

Za kraj, kronična neispavanost - šest do sedam sati je minimum sna potrebnog da bi se tijelo moglo regenerirati, a stalni umor učinit će vas bezvoljnim, nepokretnim i jedino na što ćete misliti je - nezdrava hrana. 

20.09.2015. 12:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh