« Život
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Navike koje su smrt za svaku vezu

Navike nije lako mijenjati, to znamo svi, no ako imate neku od ovih, bilo bi dobro da je se riješite što je prije moguće jer će inače upropastiti vašu vezu

Kad jedan misli da treba brojati koliko je tko puta bio u pravu ...
Kad jedan misli da treba brojati koliko je tko puta bio u pravu ... (Shutterstock)
Više o

veza

,

navike

,

loše navike

Loše navike smrt su za svaku vezu, a ove koje navodimo spadaju među najrazornije, pa ako se pronalazite u tekstu, riješite ih se što prije.

Tretman tišinom - svi se povremeno posvađaju, to nije ništa neuobičajeno niti strašno ako ostane u okvirima pristojnosti i dobre namjere, no ako nakon toga jedan ili oba partnera uporno šute, problem postaje sve veći. Nedostatak komunikacije ne može ništa popraviti, upravo suprotno - donijet će nove nesuglasice.

Uspoređivanje - svaka je veza jedinstvena, pa uspoređivanje bilo čega u vašoj vezi s vezama prijatelja jednostavno nema smisla. Još je lošije kad se uspoređivanje radi temeljem objava na društvenim mrežama, koji su uglavnom namješteni kako bi sve izgledalo idealno. Zapamtite - jedinstveni ste u svemiru!

Uzimanje partnera zdravo za gotovo - vjenčali ste se i to je to? E nije, upravo suprotno, vaš zajednički put tek sad počinje i svakoga dana partneru treba pokazati da ga/nju volite, cijenite i poštujete. Uzimanje bilo čega zdravo za gotovo je problem, a kad to radite partneru ... radite kardinalnu grešku.

Zbrajanje rezultata - veza nije natjecanje u kojem pobjeđuje onaj koji je bolji u svađama ili je napravio manje pogrešaka, kažu stručnjaci za veze. Bilo kakvo zbrajanje rezultata vodi u daljnje nesuglasice i produbljavanje problema, jer će se jedan partner uvijek osjećati kao da je u slabijoj poziciji.

18.10.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh