Naučite pravilno spremati hranu
Stigli ste s tržnice i sve ste jednostavno potrpali u hladnjak? Ne bi to baš trebalo biti tako, jer različite vrste hrane najbolje se čuvaju na različite načine
Namirnice predstavljaju priličan izdatak za svako kućanstvo, a on postaje zapravo još veći ukoliko ih nepravilno spremamo nakon kupovine ili otvaranja.
Kako biste bacali što manje hrane, donosimo nekoliko savjeta kako najbolje čuvati određene namirnice da bi vam duže trajale.
Brašno - najbolje ćete ga sačuvati od raznih letećih objekata ako ga stavite u plastičnu posudu i zatim spremite u hladnjak
Jabuke - treba ih držati odvojene od ostalog voća jer ispuštaju plinove koji ubrzavaju truljenje ostalog voća, a najbolje ih je spremiti na hladnije mjesto u kući
Kruh - izdržat će i četiri dana na sobnoj temperaturi u kutiji za kruh, no ne smijete ga stavljati u hladnjak, ako ostane viška svježeg kruha, zamrznite ga
Krumpir, češnjak i luk - stavite u smočnicu na tamno i hladnije mjesto, u odvojenim vrećicama ili na police
Maslac, mlijeko i jaja - obavezno držati u hladnjaku, no ne na vratima jer se na njima stalno mijenja temperatura zbog otvaranja
Maslinovo ulje - nakon otvaranja držite ga u hladnjaku, izdržat će i godinu dana prije nego što užegne
Umaci, vino, voćni sokovi - obavezno u hladnjaku na vratima
Novi komentar