« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
POZIV NA IZGRADNJU DRUŠTVA

NATO zadovoljan uspješnim provođenjem mandata UN-a

"Nakon 42 godine, vladavina pukovnika Gadafija je konačno završila. Libija može podvući crtu ispod dugog mračnog razdoblja svoje povijesti i okrenuti novu stranicu" poručili su iz Saveza

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Moamer Gadafi

,

rat u Libiji

Nakon što je danas potvrđena smrt bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija, NATO je u svojoj izjavi za novinare rekao kako je uspješno proveo povijesni mandat Ujedinjenih naroda u zaštiti libijskog naroda te da će ubrzo okončati svoju misiju, prenosi Hina.

"NATO i naši partneri uspješno su proveli povijesni mandat UN-a u zaštiti libijskog naroda. Okončat ćemo misiju u dogovoru s UN-om i NTC-om. S padom Bani Walida i Sirta, taj se trenutak jako približio", stoji u priopćenju glavnog tajnika NATO-a, Andersa Fogha Rasmussena.

"Nakon 42 godine, vladavina pukovnika Gadafija je konačno završila. Libija može podvući crtu ispod dugog mračnog razdoblja svoje povijesti i okrenuti novu stranicu. Sada narod Libije uistinu može odlučivati o vlastitoj budućnosti", dodaje se u priopćenju.

Rasmussen je pozvao sve Libijce da razlike ostave po strani i da zajedno prionu na izgradnji nove budućnosti. Također je pozvao NTC da spriječi odmazdu protiv civila i pokaže suzdržanost u postupanju prema poraženim pro-Gadafijevim snagama.

20.10.2011. 22:15:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh