« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Kolateralne žrtve?

NATO se ispričao za ubojstva afganistanskih civila

U pucnjavi američkih vojnih snaga na automobil u Kandaharu, poginulo je četvero afganistanskih civila, među kojima dijete i dvije žene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

NATO

,

Afganistan

,

isprika

,

ubojstva civila

U izvješću policije stoji da je poginuo i muškarac koji je vozio automobil. Dužnosnik kandaharske policije Šah Aga rekao je da je na automobil s civilima pucano iz američkog vojnog konvoja u kojemu su se navodno nalazili pripadnici američkih specijalnih vojnih snaga.

Glasnogovornik NATO-a u Afganistanu nije mogao potvrditi informaciju o nacionalnosti vojnika. Zapovjednik američkih vojnih snaga za Afganistan, general Stanley McChrystal u srpnju je istaknuo važnost izbjegavanja civilnih žrtava.

U priopćenju NATO-ovih snaga u Afganistanu stoji da će se ubojstvo afganistanskih civila istražiti.

"Iznimno nam je žao zbog gubitka ijednog ljudskog života, osobito kada je riječ o civilima", priopćio je glasnogovornik ISAF-a pukovnik Wayne Shanks.

U istom se priopćenju kaže kako je iz jednoga konvoja pucao na civilno vozilo, jer se vozač, čiji se automobil približavao velikom brzinom, odbio zaustaviti nakon što mu je signalizirano da to napravi. (Hina/Metro-portal)

 

24.10.2009. 22:20:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    25.10.2009. 09:35
    I tko je onda tu terorist, pitam se ja? :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh