« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ANDERS FOGH RASMUSSEN:

NATO nikada neće napasti Rusiju

Rusija i Sjevernoatlantski savez suočeni su s istim prijetnjama kao što su terorizam, ekstremizam i širenje naoružanja, poručio je Rasmussen

(Getty Images)
Više o

NATO

,

Rusija

,

Anders Fogh Rasmussen

NATO nikad neće napasti Rusiju i "mi ne mislimo da će Rusija napasti nas", izjavio je u četvrtak u Moskvi glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, a prenose ruski mediji.

"Dopustite mi da kao glavni tajnik NATO-a nešto jasno kažem. NATO nikad neće napasti Rusiju. Nikad. I mi ne mislimo da će Rusija napasti nas", kazao je.

"Mi smo se prestali brinuti za to, a i Rusija bi se također trebala prestati bojati", rekao je Rasmussen koji boravi u prvom službenom posjetu Rusiji.

Po njegovim riječima, Rusija i Sjevernoatlantski savez suočeni su s istim prijetnjama kao što su terorizam, ekstremizam, širenje naoružanja.

Rasmussen vjeruje da će NATO i Rusija uspostaviti zajednički raketni obrambeni sustav do 2020. koji bi ih politički ujedinio i osigurao nuklearnu sigurnost.

Govoreći o odnosima između Moskve i NATO-a, Rasmussen je rekao da se sada moraju usredotočiti napori protiv prijetnja u Afganistanu.

"Afganistan mora biti središnja točka našeg partnerstva u 2010.", istaknuo je u govoru pred studentima Moskovskoga državnog fakulteta za međunarodne odnose na svršetku posjeta Rusiji.

Glavni tajnik NATO-a pozdravio je u srijedu, nakon susreta s najvišim ruskim dužnosnicima, "novi početak" u odnosima Moskve i Saveza.

Rasmussen se sastao u četvrtak s predsjednikom ruske Dume Borisom Grizlovom i predsjednikom Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Nikolajem Patruševom. (hina/metro-portal)

17.12.2009. 18:10:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh