« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
EKOLOŠKA PRIJETNJA

Nasukao se hrvatski riječni tanker

Isključena je mogućnost izlijevanja eko-dizela iz hrvatskog riječnog tankera Siscia, nasukanog na sprudu na Savi u Srbij

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ships.forumj.biz)
Više o

tanker Siscia

Isključena je mogućnost izlijevanja eko-dizela iz hrvatskog riječnog tankera Siscia koji nosi 1000 tona dizela, nasukanog na sprudu na Savi u Srbiji, i očekuje se da će uskoro zaploviti, doznaje Hina u sisačkom Dunavskom Lloydu, koji je vlasnik tankera.

Prilikom nasukavanja nije došlo niti do probijanja, niti do naginjanja tankera, a u tijeku je pokušaj njegova izvlačenja guračem „Osijek", rekao je za Hinu rukovoditelj transportno-tehničke službe sisačkog Dunavskog Lloyda Davor Ivančan. Bez obzira na rezultat toga pokušaja tanker će vrlo brzo zaploviti jer se očekuje vodeni val koji će podignuti razinu rijeke i na taj način, prirodni putem, omogućiti odsukavanje tankera, rekao je Ivančan.

Riječni tanker Siscia koji prevozi oko tisuću tona eko dizela nasukao se prije tjedan dana na riječnom sprudu na Savi kod Šapca u Srbiji, a uzroci se utvrđuju.

Pokušaji oslobađanja broda, nasukanog na 96. kilometru od Beograda, bili su, dodaje se, bezuspješni.

Po riječima časnika riječne policije Radisava Simića, tanker je u vlasništvu kompanije “Dunavski Lloyd" iz Siska, a išao je od Bosanskog Broda prema Pančevu nadomak Beograda.

 

20.02.2011. 16:19:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh