« Svijet
objavljeno prije 15 godina
OLLI REHN:

Nastavite pregovore sami

Europska teta je otišla i ostavila dječicu da se sama igraju uz poruku kako imaju punu podršku Europe da kulturno dijele pješčanik i igračke

(Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Olli Rehn

,

pristupni pregovori

,

slovenska blokada pregovora

,

slovensko hrvatski odnosi

,

granični spor

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn u utorak je pozvao Hrvatsku i Sloveniju da same nastave razgovore kako bi riješile granični spor.

"Granično pitanje sa Slovenijom na žalost blokira hrvatske pregovore. Komisija je pružila usluge pomoći kako bi se riješio taj 18-godišnji problem. Nakon šest mjeseci intenzivnih napora, i nakon što su odigrani čak i produžeci, sada je na dvjema susjednim zemljama da razgovaraju i pronađu rješenje. Ako se pregovori brzo odblokiraju, trebalo bi biti moguće dostići završnu fazu do kraja ove godine, pod uvjetom da Hrvatska pokaže rezultate u reformama. Komisija i, siguran sam, skorašnje švedsko predsjedništvo, podržavaju Hrvatsku kako bi postigla taj cilj", poručio je Rehn iz Bruxellesa.

Rehn je rekao da je Hrvatska prevalila dug put u reformama, a nedavno je postigla ohrabrujuće rezultate u brodograđevnom sektoru. "Međutim, Hrvatska treba ubrzati reforme, posebice u pravosuđu, pojačati borbu protiv korupcije i riješiti problem suradnje s haaškim sudom", zaključio je europski povjerenik.

Izvor: Hina

23.06.2009. 15:14:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh