« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
OSVRT

Nastavak ciklusa slikoskulptura Bojana Doleneca

Povod za razmišljanje o ovom ciklusu slikoskulpturajest i najnovija produkcija u iznimnoj veličini, 100 x 100 cm, nazvanu Nevrijeme

Bojan Dolenec
Bojan Dolenec (Miroslav Pelikan)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Bojan Dolenec

U posljednjih nekoliko godina, akademski slikar Bojan Dolenec obilježio je vlastitu produkciju s nekoliko zanimljivih ciklusa, od kojih posebice ističem ciklus slikoskulptura.

Riječ je o složenoj tehnici, koju čine lesonit, alabaster i akril.

Povod za razmišljanje o ovom ciklusu slikoskulpturajest i najnovija produkcija u iznimnoj veličini, 100 x 100 cm, nazvanu Nevrijeme.

Sve ono što je krasilo ranije radove, koje sam rado nazivao motivi engleskih vrtova i ovdje je vidljivo.

Neravnine u sretnoj kombinaciji s akrilom daju posebni vitalitet slikoskulpturi i ona diše,poput raznovrsnih biljaka u već spominjanom tipu vrta iz prošlih stoljeća.

Kolor je vrlo snažno istaknut, turbulentnost vremenskih nepogoda slikar je vješto iskoristio u kreiranju svijeta u previranju, zbivanja i življenja u sudbinskim trenucima, kada se sve u vrlo kratkom roku izrazito mijenja i nikad se ne zna što će se uistinu dogoditi.

Naravno, veliki format slikoskulpture dopušta i znatnu slobodu svom kreatoru u stvaranju i isticanju odlika svog magičnog svijeta i ukazivanju na njegove tajnovitosti.

Nevrijeme, slikoskulptura Bojana Doleneca novi je dokaz kako slikarstvo, kiparstvo, umjetnost i dalje žive, dišući punim plućima i u našim vremenima.

Piše: Miroslav Pelikan
09.11.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh