« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

12. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

U sklopu 12. Dana fotografije Arhiva Tošo Dabac četiri ovotjedna događanja odvijaju se putem live streama na Facebook stranici Arhiva Tošo Dabac

Arhiv Tošo Dabac
Arhiv Tošo Dabac (Arhiva)
Više o

Tošo Dabac

,

Dani arhive

U utorak, 10. studenog u 18 sati Marija Skočir, viša kustosica i voditeljica Galerije Jakopič, na engleskom jeziku održat će predavanje o slovenskoj fotoreportaži i izložbi koja će se u prosincu otvoriti u ljubljanskoj Galeriji Jakopič.

U petak, 13. studenog u 18 sati fotografkinja Nina Đurđević predstavit će ciklus autoportreta jer „veza koju s fotografijom već dugi niz godina održavam najkompleksniji je kontinuirani odnos kojeg ostvarujem". U 19 i 30 sati slijedi promocija kataloga izložbe "79 godina atelijera Dabac u Ilici". Govorit će autorice izložbe Marina Benažić, Ivana Janković i Lana Lovrenčić te dizajnerica Natalija Nikpalj.

U subotu u 15 sati Maja Strgar Kurečić, izvanredna profesorica na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, predstavit će fotoeseje nastale u sklopu projektnog zadatka "Fotoesej" na kolegiju "Primjena digitalne fotografije u reprodukcijskim medijima".

Facebook stranica Arhiva Tošo Dabac nalazi se na adresi https://www.facebook.com/arhivTD/. Za praćenje prijenosa nije potrebna registracija.

U MSU galeriji do 26.11.2020. otvorena je izložba "Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca (od 1930-ih do 1950-ih)".

09.11.2020. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh