« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
GIGANTSKI NLO

NASA-ina sonda slučajno snimila svemirski brod kraj Merkura?

VIDEO: Snimka NASA-ine sonde STEREO zaintrigirala je mnoge stručnjake jer se na njoj može vidjeti gigantski obris kraj planete Merkur koji je bio nevidljiv sve dok ga nije obasjala solarna baklja

Da li je ovdje uistinu riječ o NLO-u?
Da li je ovdje uistinu riječ o NLO-u? (YouTube screenshot)
Više o

NLO

,

izvanzemaljci

,

svemirski brod

,

Merkur

Početkom prosinca NASA-ina sonda za promatranje Sunca snimila je prilikom erupcije solarne baklje čudan obris blizu planete Merkur za kojeg NLO entuzijasti vjeruju da je gigantski svemirski brod.

Snimka događaja objavljena je na YouTube, a od objavljivanja pogledalo ju je preko 140 znatiželjnika. Na snimci se vidi kako sa Sunca izbija ogromni mlaz vrele plazme, poznatiji kao solarna baklja, koji na putu prema Merkuru obavija nepoznati objekt koji se do tada nije mogao vidjeti golim okom. NLO entuzijasti, a i sam autor objavljenog filmića smatraju da se radi o gigantskom svemirskom brodu koji je koristio uređaj za maskiranje, poznatiji kao "cloaking device" iz SF serijala Zvjezdane staze.

"Krajevi su mu cilindrični, a u sredini se nazire nekakav oblik. Meni ovo izgleda kao brod koji je još k tome bio skriven", komentirao je sinXter, autor video uratka na YouTubeu.

No, NASA-ini znanstvenici objašnjavaju da je do ovoga došlo zbog načina na koji sonda obrađuje snimljene materijale, te da se ne radi o nikakvom gigantskom svemirskom brodu nego da je to ostatak fotografije Merkura od dan ranije. Naime, kako bi znanstvenici dobili što potpuniju i detaljniju sliku sunčeve aktivnosti moraju konstantno brisati pozadinsku svijetlost iz svemira, te brisati planete iz prošlih snimki. U tom procesu brisanja Merkura zaostao je sjaj atmosfere koju je obasjalo Suce dan ranije.

No bilo kako bilo, snimka je intrigantna, te ostavljamo vama da sami odlučite da li se radi o računalnoj pogrešci ili je pak riječ o masivnom NLO koji se parkirao kraj Merkura.

07.12.2011. 17:00:38
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DeLoCarlos
    08.12.2011. 16:42
  2. avatar
    DeLoCarlos
    09.12.2011. 20:59
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh