« Život
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
PRIMJENITE! :)

Narodni običaji za privlačenje sreće u Novoj godini

Stara i Nova godina dva su dana koja, prema narodnim vjerovanjima, određuju kakva će biti nastupajuća godina, pa evo što trebate napraviti kako bi privukli sreću, ljubav i novac

Evo što trebate napraviti za ljubav, sreću i novac :)
Evo što trebate napraviti za ljubav, sreću i novac :) (Arhiva)
Više o

ljubav

,

Nova godina

,

običaji

,

privlačenje novca

,

privlačenje sreće

Stara i Nova godina dani su veselja i zabave, no narodni običaji koji se tih dana provode nisu šala - nastali su kao izraz želje da se sve loše ostavi u godini koja je prošla, a u novu godinu uđe na najbolji mogući način.

Tako je, primjerice, bilo koji oblik peradi neželjen gost na prazničnom stolu jer se na taj način osigurava da blagostanje ostane u kući, ne dajući mu mogućnost da odleprša.

U ponoć se, naravno, razmjenjuju poljupci s dragim osobama što je znak potvrde da će vaša bliskost trajati i u novoj godini. Novu godinu treba čestitati svima koje volite - osobno, telefonom, porukom, e-mailom ... nije važno kako, važno je da potvrdite da vam je stalo do vašeg odnosa.

Važno je i tko će vam prvi ući na vrata nakon ponoći, jer će ta osoba imati značajan utjecaj na vaš život u novoj godini.

Na dočeku treba imati nešto crveno od odjeće za sreću u ljubavi, a prvog dana Nove godine treba obaviti makar neki simboličan posao povezan s onim što inače radite (makar napraviti bilješke o tome što trebate napraviti prvog sljedećeg radnog dana), jer tako simbolizirate da ćete u novoj godini imati dovoljno posla koji ćete raditi s voljom i žarom.

Sreća s novcem priziva se tako da se prije dolaska Nove godine u svaki prazni novčanik koji imate u kući stavi nešto novaca kako ne bi prazan dočekao smjenu godina. Simbolika je i tu jasna - tako osiguravate da u nastupajućoj godini imate dovoljno novaca za sve što vam treba.

Što se ne radi 

Ne posuđuje se novac početkom godine, jer je simbolika jednostavna - nećete ga imati dovoljno tijekom godine. Jednako tako, 1. siječnja ništa se ne iznosi iz kuće, niti kolači iil slično.

Rublje se 1. siječnja ne pere (a i svako drugo pranje treba svesti na najmanju mjeru) jer bi to simboliziralo loše zdravlje ukućana u novoj godini, kao i razbijanje stvari.

Eto, sad znate što vam je činiti ...

31.12.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh