« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
SAMO PRIRODNO

Napravite sami zdravu kašicu za vašu bebu

Ne brinite, neće vam oduzeti mnogo vremena ni novca. Slijedite ove jednostavne upute kako biste koristili namirnice koje su najbolje za vašu bebu

Napravite sami kašicu za svoju bebu
Napravite sami kašicu za svoju bebu (Shutterstock)
Više o

bebe

,

Kotlovina

,

Tiha rijeka

,

Gradonačelnik protiv bijele smrti

Susan Brewer, nutricionistica i profesorica na Sveučilištu Illinois, savjetuje roditeljima da razmisle o upotrebi ribe kada beba počne jesti čvrstu hranu. Tradicionalno se kašice rade od voća i povrća, a onda se prelazi na žitarice. No Brewer navodi kako će konzumacija ribe bebama osigurati potrebne Omega-3 esencijalne masti koje su važne za zdrav mozak i srce.

Domaće kašice - ako ih radite možete proći mnogo jeftinije od tvorničkih, a zadržati jednaku kvalitetu. U ovom slučaju sigurni ste što bebi nudite u hrani. Počnite polako, s jednim okusom: mrkva, krumpir, pastrnjak, bijela repa, jabuka, kruška, banana. Kasnije možete pomiješati kašice kako biste dobili nove okuse, npr. jabuka i mango ili mrkva i jabuka. Kako vaša beba raste ne bojte se raditi vlastite kombinacije za koje znate da će joj se svidjeti. Bebe generalno vole slatki krumpir, stoga ispasirajte kumpir, brokulu i losos, kako bi ste dobili odličan hranjivi obrok.

>> Umjetno mlijeko dobro je kao i majčino?

Riža i žitarice - ovakvi gotovi proizvodi obično su skupi, no jeste li znali da je riž u dječjoj hrani jednostavno samljeveno zrno riže? Upotrijebite mlinac za kavu ili procesor za hranu kako biste samljeli rižu. Kasnije je možete čuvati u vrećicama u frižideru.

Obiteljska hrana - kako vaša beba bude rasla i napredovala, bit će vam jednostavnije planirati obroke, stoga ih pokušajte uklopiti u vaše vlastite. Na taj način vaše dijete može jesti  i malo od obiteljske hrane umjesto da joj kupujete i spremate različite obroke svaki dan.

Smrznite dječju hranu - svaka mama koja se muči s obrocima i pripremom dječje hrane cijenit će ovaj savjet: napravite veću količinu kašice, podijelite obroke u kocke te ih zamrznite. Na taj način ne samo da ćete si olakšati posao narednih dana, nego ćete imati i idealnu porciju za obroke.

11.09.2010. 16:18:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh