« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
FESTIVALI

Napokon otkriven program Illectricity Festivala 2012.

Osmi Confusionov festival audio-vizualnih umjetnosti, u suradnji s Burn Studios, održat će se od 23. studenog do 1. prosinca u Zagrebu

Program Illectricity festivala
Program Illectricity festivala (Illectricity Festival)
Više o

2012

,

program

,

Illectricity festival

,

terraneo

,

Share

,

Elevate

,

Illectricity

23. studenog u klubu Medika, festival će otvoriti Sound Clash program. Na četvrtom po redu Sound Clashu (prvi internacionalnog karaktera) sukobiti će se četiri regionalna festivala: Terraneo iz Šibenika, Share iz Beograda, Elevate iz Graza i zagrebački Illectricity.

Kao dio Party United projekta, koji će se te subote odvijati po raznim klubovima po gradu, 24. studenog održati će se i sedmi po redu Nucomers Night. Nucomers večer je rezervirana za mlade, neafirmirane DJ-e ili producente koji će se, nakon izvršenog natječaja i selekcije, predstaviti festivalskoj publici.

Festivalski Main Night se i ove godine održava u magičnom prostoru bivše tvornice Jedinstvo. Odličan d'n'b/dubstep producent i nepogrešiv DJ, Icicle, nevjerojatan tročlani bend Elektro Guzzi koji techno stvaraju uživo u klasičnom postavu bas-bubanj-gitara te LA eksplozija pod imenom Salva koji će Zagrebu predstaviti posljednji glazbeni krik pod imenom trap, samo su dio festivalskog Main Night programa. Festivalska ekipa priprema jedinstveno audio-vizualno iznenađenje! U subotu 1. prosinca u Pogon Jedinstvu, poznati hrvatski multimedijalno-vizualni dvojac premijerno će predstaviti treću verziju modularnih video skulptura pod imenom MOE III.

PETAK - 23/11 - FESTIVAL SOUND CLASH - AKC MEDIKA / 23h

Kroz pet jednosatnih i tematski različitih rundi, festivalske DJ ekipe imat će petnaest minuta po rundi kako bi vam predstavile svoj zvuk i osvojili vašu naklonost. Senzori pokreta mjerit će količinu kretnji i reakcije publike, a pobjednik natječaja bit će ekipa koja vas svojim glazbenim predstavljanjem najviše digne na noge - vi i vaša rasplesana tijela su ono što odlučuje o ishodu i odabiru pobjednika!
Za pobjedničku krunu bore se festivali:
Share (Beograd) vs Elevate (Graz) vs Terraneo (Šibenik) vs Illectricity (Zagreb)
VJ-ing & senzori pokreta: -polygon & noddy2000
Ulaznice: 30kn do ponoći, 40 nakon

SUBOTA - 24/11 - NUCOMERS NIGHT - MOČVARA / 23h

Nucomers Night je rezerviran za mlade, neafirmirane DJ-e ili producente koji će se, nakon izvršenog natječaja i selekcije, predstaviti festivalskoj publici. Večer je dio i Party United projekta te ulaznica vrijedi za više klubova uključenih u projekt (www.partyunited-zagreb.com)
Ulaznice: 40kn

UTORAK - 27/11 - VIDEOSKOP GUERILLA - TAJNA LOKACIJA / 20h

Videoskop ulazi u novu fazu. Ovaj put će VJ-i raditi na javnoj površini u Zagrebu, a lokaciju i ostale detalje objavit će na festivalskoj Facebook stranici na dan akcije, so stay tuned

SUBOTA - 01/12 - MAIN NIGHT - POGON JEDINSTVO / 22:30h

Odličan d'n'b/dubstep producent i nepogrešiv DJ, Icicle, nevjerojatan tročlani bend Elektro Guzzi koji techno stvaraju uživo u klasičnom postavu bas-bubanj-gitara te LA eksplozija pod imenom Salva koji će Zagrebu predstaviti posljednji glazbeni krik pod imenom trap, samo su dio festivalskog Main Night programa. Vjerojatno ponajbolji hrvatski izvozni multimedijalno-vizualni dvojac poznat kao Project MOE premijerno predstavlja treću verziju MOE modularnih video skulptura - budite spremni za jedinstveni audio-vizualni spektakl!

Icicle (Shogun Audio, NL)
Elektro Guzzi - live (Macro, AT)
Salva (Frite Nite, USA)
Examine - live (Manual Music, HR)
TOMISLAV - live (HR)
Illectricity Nucomers Night winner
CFSN DJs
Video instalation: MOE 3
+ Adamson Systems 20kW sound system & Digitron Sound System bass scoops / Sound setup by Igor "lo peaks" Ivanković / Lights setup by Andrija Santro / Interactive bar by LIIK

Ulaznice: 50kuna u pretprodaji, 65 na dan / pretprodaja: Entrio.hr (online) i Rockmark - glazbena knjižara (Berislavićeva 13) i preko fan cluba Muzika.hr.

EDUKATIVNI I PREZENTACIJSKI PROGRAM

BEAT MANIFEST SPECIAL - debata 
Što je to ZAMP, kakav je njegov doprinos i pristup prema mladim DJ-ima, producentima elektronske glazbe i neafirmiranim bendovima. Uočavate li nepravilnosti i smatrate li da bi se mogao osmisliti novi model, kako bi ZAMP bio u službi svima nama? Pripremite pitanja i kvalitetna rješenja. Mikrofon je vaš!

RADIONICA ILLEKTRONSKE GLAZBE - radionica
I ove godine CFSN surađuje s Freefloating ekipom i poziva vas na kreativnu igraonicu za odrasle, na kojoj ćete predstaviti svoje audio materijale i razmijeniti iskustva vezana uz produkciju glazbe. Prijave i materijale šaljite na adresu: illektronskaglazba@illectricity.com

BURN STUDIOS AUDIOTOOL - prezentacija
Burn Studios Audiotool, stvoren pod kreativnom palicom legendarnog Ritchie Hawtina, muzički je studio temeljen na cloud tehnologiji, pojednostavljen kako bi se u njemu snašli i ljudi koji se po prvi put susreću s glazbenom produkcijom, što znači da produkcija elektronske glazbe postaje dostupna svim korisnicima interneta.

ABLETON LIVE - predavanje
Examine će s prisutnima podijeliti male i velike tajne produkcije u programu Ableton Live. Za ovo predavanje predznanje nije potrebno, besplatno je i svi su dobrodošli!

FESTIVALI - predstavljanje
Ususret četvrtom Sound Clashu, na kojem će se sučeliti četiri festivalske DJ ekipe, razni festivali će se predstaviti i prezentirati svoj rad, a osim toga moći ćete kupiti i festivalske goodiese.

Raspored predavanja, radionica i prezentacija na www.facebook.com/illectricity

Illectricity Festival 2012 supported by:

BURN STUDIOS

Više o Illectricity Festivalu naći ćete na Facebooku i Twitteru

Illectricity Festival Facebook event

Illectricity Festival 2010 video:

Illectricity Interact Festival 2010 video from Illectricity on Vimeo.

30.10.2012. 21:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh