« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
INTERVJU

Paul McCartney ne krivi Yoko Ono za raspad Beatlesa

Možda i najduži intervju dotakao se i raspada Beatlesa, za koji McCartney krivi nasljednika Briana Epsteina

Paul McCartney otvoreno progovorio
Paul McCartney otvoreno progovorio (Arhiva)
Više o

The Beatles

,

Paul McCartney

,

Yoko Ono

,

John Lennon

,

krivnja

,

raspad

,

Brian Epstein

Fanovi Beatlesa mogu naći drugu metu svog bijesa zbog raspada možda i najveće grupe svih vremena, jer je Paul McCartney u najnovijem intervjuu izjavio da Yoko Ono nema nikakve veze s raspadom grupe.

Legendarni Macca dao je intervjuu novinaru Davidu Frostu na pedesetu godišnjicu njihovog prvog razgovora za televiziju. Ironično, mladi McCartney je tada, na početku puta prema svjetskoj slavi izjavio da se namjerava uskoro umiroviti jer mu dobro ide. Pedeset godina kasnije još je na sceni, kao i David Frost koji ima svoj show.

Možda i najvažnija informacija iz intervjua je izjava McCartneya da Yoko Ono nije kriva za raspad Beatlesa, za što je najzagriženiji fanovi optužuju godinama. Prema Sir Paulu, krivac je nasljednik Briana Epsteina, njihovog genijalnog menadžera, Allen Klein koji ga je doveo u konflikt s ostalom trojicom. 

Štoviše, McCartney vjeruje da divnih Lennonovih pjesama iz tog razdoblja ne bi bilo da nije upoznao Yoko Ono koja ga je senzibilizirala za avangardu, pa joj McCartney zahvaljuje što je bila Lennonova muza i inspirirala ga na, primjerice, legendarni Imagine.

29.10.2012. 05:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh