« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana
SAVJETI

Napitci za snižavanje kolestrola

Pet zdravih vrsta pića za snižavanje razine kolesterola, trebali bismo ih češće pitis

Popijte si čaj...
Popijte si čaj... (Arhiva)
Više o

kolesterol

,

napitci

Naravno da je svima jasno da razine kolesterola mogu negativno utjecati na zdravlje srca. Kako do toga ne bi došlo, važno je imati zdravu prehranu, redovito vježbati i učiniti što je više moguće kako bismo ostali zdravi. Ako imate problema s visokim kolesterolom, možete početi redovito konzumirati ovih pet vrsta pića koje mogu sniziti razinu kolesterola.

Bademovo mlijeko - bademovo je mlijeko ukusna alternativa mliječnim proizvodima, sadrži mononezasićene masnoće korisne za srce koje pomažu u snižavanju razine LDL kolesterola. Ako odaberete piti ovo mlijeko, odaberite ono nezaslađeno kako biste izbjegli unošenje dodanih šećera. 

Čaj od hibiskusa - čaj od hibiskusa sadrži spojeve koji pozitivno utječu na smanjenje razine LDL kolesterola i triglicerida, prenosi Health Shots. Sadrži i antioksidativna svojstva koja štite od oksidativnog stresa i upala.

Sok od cikle - sok od cikle sadrži nitrate za koje se pokazalo da poboljšavaju protok krvi, snižavaju krvni tlak i utječu na smanjenje razine LDL kolesterola. Konzumacija soka od ovog povrća ima dobrobiti za cjelokupno zdravlje srca.

Sok od naranče - svježe iscijeđeni sok od naranče prepun je vitamina C, antioksidansa i flavonoida koji podržavaju zdravlje srca i mogu pomoći u snižavanju razine LDL kolesterola. Ovaj ukusan sok treba što češće piti kako bi rezultati za zdravlje bili što bolji.

Zeleni čaj - zeleni čaj bogat je antioksidansima zvanim katehini, a može pomoći u snižavanju razine kolesterola i poboljšati zdravlje srca. Također, redovito pijenje zelenog čaja može potaknuti metabolizam i pomoći u kontroli težine, prenosi Health Shots.

Ukratko, nije to tako komplicirano...

19.02.2024. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh