« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Napitci koji usporavaju starenje

Da bismo sačuvali zdravlje i mladolikost, potrebno je izbaciti toksine iz tijela, a to se može najbolje napraviti raznim napitcima

Šalica toplog kakaa dnevno je blagotvorna
Šalica toplog kakaa dnevno je blagotvorna (Arhiva)
Više o

kakao

,

zeleni čaj

,

crno vino

,

likopen

,

resveratrol

,

antioksidansi

,

sok od rajčice

Zdravlje i dobar izgled možemo, između ostaloga, zahvaliti i manjku toksina u tijelu. No, kako je današnji tempo života i način prehrane sve samo ne zdrav, evo nekoliko napitaka koji će vam pomoći u toj misiji.

Voda je i dalje najvažnije piće tijekom dana, jer pomaže pri izbacivanju toksina iz tijela, čini vašu kožu vlažnom i sjajnom, što sve zajedno usporava starenje. Puno se u zadnje vrijeme piše i o zelenom čaju koji, iako nije čudotvoran, ima snažan utjecaj na zdravlje i izgleda.

Polifenoli i antioksidansi kojima je zeleni čaj bogat pomažu održati zdrav i lijep izgled, bujnu kosu i kožu bez bora, tako da se preporučuje unos od 2 - 4 šalice dnevno.

Sok od rajčice također je bogat antioksidansima, naročito vrlo učinkovitim likopenom koji održava kožu lijepom i njegovanom, a od ostalih koristi rajčica poboljšava probavu i pokreće crijeva, što će vam dodatno pomoći u izbacivanju toksina iz tijela.

Topli kakao dobar je za srce i kožu, jer znanstvenici tvrde da ima više antioksidansa od kofeina, crnog vina ili zelenog čaja, pa možete jednom dnevno napraviti sebi šalicu toplog domaćeg kakaa i zadovoljiti želju za slatkim uz brigu o svom izgledu i zdravlju.

Za kraj, omiljeno piće svih koji tvrde da im je to liječnik preporučio - crno vino. Konzumacija u ograničenim količinama štiti srce i daje mladolik izgled putem resvertrola, antiaging sastojka koji daje mladolik izgled i produžava život. Naravno, ograničite unos na jednu čašu dnevno.

12.02.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh