« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Namirnice za zdravo srce

Što je sve potrebno jesti kako bismo naš ključni organ održali u sjajnoj kondiciji da nas cijeli život besprijekorno služi

Špinat je odličan za prevenciju bolesti srca
Špinat je odličan za prevenciju bolesti srca (Arhiva)
Više o

prehrana

,

srce

,

zdravo srce

Vjerojatno nije potrebno naglašavati koliko je važno održavati zdravlje srca i krvožilnog sustava, pa evo što o tome imaju reći nutricionisti.

Dan započnite zobi, preciznije, zobenim pahuljicama koje se preporučuju zbog bogatog sadržaja vlakana koja, između ostalog, čuvaju zdravlje naših arterija. Uz njih je idelana kombinacija jogurt koji poboljšava probavu i jača imunitet. Iako jogurt nije superhrana korisna za cijeli organizam, srcu je vrlo drag.

Maslinovo ulje je također obavezan dio prehrane, jer svojim sastavom smanjuje rizik od razvoja bolesti srca, snižavajući pritom i razine lošeg LDL kolesterola, čuvajući tako krvne žile.

Riba bi trebala biti na jelovniku dva puta tjedno kako bismo imali zdrave krvne žile, jer smanjuje tlak i sprječava nepravilan rad srca. Kad pogledamo dvije zadnje preporučene namirnice, ne čudi da je najmanje srčanih bolesti zabilježeno u krajevima koji tradicionalno koriste mediteranski način prehrane.

Za utjehu kontinentalcima, nutricionisti preporučuju i špinat koji je bogat vlaknima i kalijem i preporučuje se svima kao prevencija razvoja bolesti srca i krvožilnog sustava. 

12.02.2014. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh