« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZADRŽAVANJE DO KRAJA ISTRAGE

Napadačima na hrvatske navijače u Novom Sadu mjesec dana pritvora

Viši sud odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana za 13 osoba osumnjičenih da su napali hrvatske navijače nakon rukometne utakmice

Fotografija vijesti
Više o

Srbija

,

Hrvatska

,

huligani

,

Novi Sad

,

pritvor

,

napad na navijače

Za 13 osoba osumnjičenih za napad na hrvatske navijače u Novom Sadu određen je pritvor u trajanju do mjesec dana, izvješćuju u subotu mediji u Beogradu, javlja Hina.

Osumnjičenima je pritvor odredio Viši sud u Novom Sadu, pri čemu se nastavlja potraga za još dvjema osumnjičenim osobama, navodi se.

Tijekom polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva, između Hrvatske i Srbije u beogradskoj Areni u petak navečer, situacija je bila mirna i nisu zabilježeni nikakvi izgredi.

Nereda nije bilo prije, kao ni tijekom utakmice, a ni po njegovom završetku nisu primjećeni bilo kakvi izgredi. MUP Srbije priopćio je u subotu da su se sve navijačke skupine iz Hrvatske, u pratnji srbijanske policije i bez ikakvih problema, tijekom noći i jutra vratile u Hrvatsku.

Nakon polufinalne utakmica, koja je bila ocijenjena kao događaj visokog sigurnosnog rizika, pošto su u utorak navečer napadnuti hrvatski navijači, samo se u središtu Beograda mogu vidjeti automobili sa srbijanskim navijačima kako slave plasman Srbije u finale prvenstva.

Na osiguranju utakmice, kako oko same Arene i važnijih objekata u Beogradu, među kojima i hrvatskog veleposlanstva, tako i autoceste do granice s Hrvatskom, angažirano je više tisuća pripadnika srbijanske policije i posebnih policijskih snaga Žandarmerije.

28.01.2012. 14:49:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh