« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OBAVJEŠTAJNE GLASINE

Napadač na karikaturista osumnjičen za planiranje napada na Clinton?

Danski veleposlanik u Keniji nije potvrdio napise danskih medija koji se pozivaju na izvore obavještajnih službi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Kenija

,

Danska

,

teroristički napad

,

Kurt Westergaard

Napadač na danskog karikaturista Kurta Westergaarda bio je umiješan u planiranje terorističkog napada na američku državnu tajnicu Hillary Clinton u Keniji, piše u nedjelju časopis Politiken, ali je jedan danski diplomat ipak izrazio sumnju u taj napis.

Danski dnevnik Politiken koji se poziva na kenijske medije, kaže u svom internetskom izdanju da je od "izvora obavještajnih služba" dobio potvrdu o umiješanosti mladog Somalijca u planiranje napada na američku državnu tajnicu u prigodi njezina posjeta Keniji u kolovozu prošle godine.

Dvadesetosmogodišnji muškarac čiji identitet nije objavljen, ali živi u Danskoj, optužen je u subotu za pokušaj ubojstva autora kontroverznih karikatura proroka Muhameda.

Po pisanju Politikena, još lani je bio uhićen u policijskoj operaciji u Keniji. Dnevnik ističe da se "u kenijskim glasilima uhićenje 28-godišnjeg muškarca povezivalo s tim terorističkim planovima" protiv Hillary Clinton.

Danski veleposlanik u Nairobiju Bo Jensen, odgovarajući na pitanje danske agencije Ritzau, doveo je u pitanje pisanje Politikena, rekavši da muškarac nije bio uhićen u Keniji zbog planiranja terorističkog napada, već zato što "mu isprave nisu bile uredne".

Kenijske vlasti nisu potvrdile da je neki stanovnik Danske umiješan u napad na Hillary Clinton, dodao je veleposlanik. "Kenijske vlasti nisu nam nikada to potvrdile. To je tek priča za novine", kazao je. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 22:35:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh