« Komentari
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
NETKO JE UPALIO MOZAK?

Napad na Siriju sve dalje

Osim što Obama traži odobrenje Kongresa za napad, slično bi morao napraviti i Hollande, a Putin šalje ratne brodove i nove rakete

Pada li zapadna doktrina
Pada li zapadna doktrina "spali, uništi, opljačkaj, izgradi" (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

Vladimir Putin

,

Bashar al-Assad

,

Sirija

,

napad na Siriju

,

Francois Hollande

,

potvrda Kongresa

Sirija se pokazuje kao vrlo tvrda kost u grlu zapadnih "saveznika", pa je bučno najavljivani napad sve dalje, a vrlo je lako moguće da se nikad neće ni dogoditi.

Prvo, Obama je ublažio retoriku i zatražio podršku Kongresa za napad, shvaćajući da još jedan rat neće tek tako proći u javnosti. Drugo, izgleda da će i Hollande morati zatražiti od francuskog parlamenta dozvolu za napad, a Cameron je već nije dobio pa mora sjediti kod kuće.

Nadalje, Putin se ne da smesti i šalje dvadeset ratnih brodova Pacifičke flote u Mediteran, a kako Rusija ima mornaričku bazu u Siriju, stvari se dodatno kompliciraju. Uz brodove stižu i unaprijeđene rakete Yakin, tako da je poruka Rusije Zapadu jasna i glasna - dalje šape od Sirije.

Kinezi su također tradicionalno skloni Basharu al-Assadu, a ovo je sjajna prilika da se pridruže u šamaranju "zapadnih saveznika" i uđu u priču na Bliskom Istoku kao sila koju se više ne smije zanemarivati.

Uz sve navedeno, razlog napada je više nego dvojben. Navodne snimke djece napadnute bojnim otrovima bile bi smiješne da nisu tužne, jer je netko očito rasplakao djecu, a to nije bio sarin. Amaterske slike "brutalnih napada" Assadovih snaga na pobunjenike također spadaju u domenu loših crtanih filmova, tako da se sve više probijaju glasovi o stvarnoj prirodi "pobunjenika".

Naime, izgleda da se radi o istoj bagri koja je ubila Gaddafija, još jednog groznog tirana i despota koji je silovao djevojčice, no u isto su mu vrijeme zapadnjaci bili dužni puste milijarde dolara za eksploataciju nafte, najcjenjenije na svijetu. Spletom "sretnih okolnosti", više mu nisu dužni i imaju nove koncesijske ugovore po kojima naftu eksploatiraju gotovo besplatno.

E pa fuj! Iako nikad nismo mislili da ćemo podržavati Vladimira Putina, njegovo logično pitanje - pokažite mi dokaze da je Assad upotrijebio kemijsko oružje i dalje nema odgovora, pa se čini da je došlo do prilično sumanute situacije u kojoj je Putin najrazboritiji državnik ovog trenutka.

Naravno da nije, nego samo pokazuje mišiće Obami, ali netko treba zaustaviti ludilo na Bliskom Istoku i "arapsko proljeće" koje su započeli mladi i obrazovani, a na vlast su došli stari, pomahnitali fundamentalisti svih boja koji samo nastavljaju potpuni kaos. 

A naftne kompanije trljaju ruke ....

Piše: Metronom
01.09.2013. 11:24:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    žac
    03.09.2013. 00:08
    Konačno da se je netko i u Hrvatskoj probudio.Militaristi iz SAD i Izraela su započeli ratne igre u Siriji koje bi mogle s vremenom prerasti u prvi svjetski rat u 21.stoljeću.Uostalom možda je to u duhu "liberalnog kapitalizma" jer ratovi održavaju ekonomsku ravnotežu smanjenjem broja stanovnika na razumnu mjeru.To je u skladu sa svim velikim svjetskim religijama koje zabranjuju kontracepciju kao veliki grijeh ali zato slave likvidacije ljude u ime borbe protiv nevjernika. U Siriji je to sad tzv. Jihad iza kojeg stoje Saudijska Arabija pa i Turska koje su imaju novac za pokretanje novih kolonijalnih ratova.A pokrovitelj ratova je vodeća zemlja zapadne civilizacije -SAD!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh