« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
ODLIČNO

Namirnice za cheat day

Ako mislite da ćete kada imate dan za varanje izgubiti kontrolu i sve upropastiti, ne brinite, postoje i zdrave ali fine opcije koje možete jesti u određenim dozama, a da ne upropastite ciljeve

Recimo, kokice...
Recimo, kokice... (Arhiva)
Više o

cheat day

,

namirnice

Dijeta je prava muka većini ljudi i nerijetko odustanu jer više ne mogu izdržati - a što ako možete jedan dan u tjednu pojesti nešto drugačije, nešto što je zabranjeno i pritom nećete pokvariti dijetu?

To se zove cheat day, ali treba biti dobro promišljen i logičan kako se stvarno ne bi pogriješilo - postoje namirnice koje možete jesti i ne upropastiti sve.

Evo pet primjera, pa ako ste na rubu da odustanete, isprobajte njih....

Bademi - pružaju dozu zdravih masti i proteina. Sadrže 9 važnih hranjivih sastojaka, imaju najviše vlakana, bogati su vitaminom E i sadrže mononezasićene masti koje pomažu u povećanju razine HDL-a.

Čokolada - dokazano je da jedan komad čokolade dnevno poboljšava emocionalno blagostanje. I to se ne odnosi samo na jedenje tamne čokolade ili čokolade s 70% kakaa, već na bilo koju čokoladu koja vam se sviđa. Sve dok se držite porcije od 150 kalorija.

Kokice - ako tražite jeftinu, zadovoljavajuću i dijetalnu hranu za užinu, uzmite kokice. Tri i pol šalice kokica pomoći će vam da se zasitite. Ako želite najzdraviju opciju, kupite zrno i napravite sami svoje kokice, ali izbjegavajte stavljati maslac ili samo ograničite količinu.

Pizza - možete uraditi svoju zdravu pizzu sa povrćem ali umjesto tijesta koristite palentu ili cvjetaču.

Sladoled - sladoled koji se pravi od pravog mlijeka umjesto vrhnja ima oko 30% manje kalorija po obroku. Da biste kontrolirali kalorije, možete se držati porcije 1/2 šalice i osnovnih okusa bez komada.

03.09.2020. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.09.2020. 10:37
    bademi su dobri
  2. avatar
    Cranberry
    03.09.2020. 19:40
    Pizza s povrćem isto
  3. avatar
    armando
    03.09.2020. 19:53
    da obavezno kissssssss i ona mi je zakon
  4. avatar
    Cranberry
    03.09.2020. 19:59
    Mmmmm pusaaaa
  5. avatar
    armando
    03.09.2020. 20:07
    pusaaaaaaaaaaaaaaaa
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh