« Život
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje sprječavaju znojenje

U ove vrele dane najgore što nam se može dogoditi je da dođemo na posao ili sastanak znojni tako da se sve cijedi s nas ... spriječite znojenje pravilnom prehranom

Budite milostivi prema okolini :)
Budite milostivi prema okolini :) (Arhiva)
Više o

hrana

,

znojenje

,

znojenje ispod pazuha

,

sprječavanje znojenja

Znojenje je neugodna posljedica ljetnih temperatura, a mrlje od znoja na odjeći i neugodan miris koji širimo predstavljaju čest problem. Iako se miris može i prekriti dezodoransom, ostaju mrlje koje sigurno ne želimo imati.

Uz dezodoranse, jedini lijek za to je pravilna prehrana. Neke zdrave životne navike spriječit će prekomjerno znojenje, pa evo nekoliko savjeta što vam treba biti na tanjuru kako biste izbjegli neugodnosti.

>> Sve što trebate znati o znojenju >>

Za početak, koristite maslinovo ulje umjesto biljnog za pripremu hrane, a uz to općenito izbjegavajte biljna jela jer se takva hrana na visokim temperaturama pretvara u nezdrave sastojke, koje će tijelo izbacivati znojenjem kroz pore.

>> Pretjerano znojenje i okolina primjećuje >>

Smanjiti prekomjerno znojenje možete i namirnicama bogatim vlaknima - zelenim povrćem, bobičastim voćem, cjelovitim žitaricama i orašastim plodovima.

>> Kako smanjiti neugodno znojenje ispod pazuha >>

Crveno meso smanjite na najmanju moguću mjeru, a umjesto toga neka na tanjuru budu ribe, primjerice srdele ili losos. Takve namirnice imaju velik udio kalcija, što će smanjiti znojenje.

29.07.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh