« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
SAVJETI

Namirnice koje sprječavaju opadanje kose

U borbi protiv prekomjernog padanja vlasi treba se odmah pozdraviti s brzom hranom, slatkišima i svakodnevnim unošenjem nezdravih masnoća u organizam

Spriječite opadanje kose
Spriječite opadanje kose (Shutterstock)
Više o

hrana

,

brza hrana

,

opadanje kose

,

alopecija

Opadanje kose muči velik broj ljudi, jer se tek rijetki mogu pomiriti sa svojim novim izgledom s kojim se moraju suočiti svakog jutra pred ogledalom - što definitivno nije lako. No, uz genetiku protiv koje se za sada ne možemo boriti, tu su i ostali faktori koji utječu na ispadanje kose, a najznačajnija je, očekivano, prehrana.

Za početak, c borbi protiv prekomjernog padanja vlasi treba se odmah pozdraviti s brzom hranom, slatkišima i svakodnevnim unošenjem nezdravih masnoća u organizam. 

Što jesti? Nije tako teško niti egzotično, zapravo, potrebno je samo u prehranu uvesti namirnice bogate ovim nutrijentima:

Cink i magnezij - cink igra ključnu ulogu u reguliranju raznih tjelesnih funkcija, od reprodukcije stanica do ravnoteže hormona, a sve to djeluje i na rast kose. Iznimno je važan za žlijezde koje su spojene s folikulima kose. Dođe li do manjka cinka u organizmu, folikuli slabe, zbog čega se vlasi lome i ispadaju. Hrana koju tražite su banane, haringe, kozice, smeđa riža, soja, škampi, školjke i tofu.

Proteini - jedan od osnovnih građevnih elemenata organizma, i to ne samo mišića su proteini, ali ne bilo kakvi. Oni koji su vama potrebni nalaze se u govedini, piletini, soji, tuni i žumanjku. 

Vitamin B - pronaći ćete ga u cvjetači, gljivama, jetricama, leći i tuni.

Željezo - možda i najbolji saveznik u borbi protiv gubitka kose. Njegovu apsorpciju olakšava vitamin C, zbog čega bi trebalo jesti puno voća poput jagoda, limuna ili naranče, a uz to se hranite bademima, guščjim iznutricama, kakau, lješnjacima, plodovima mora i suhim voćem.

22.05.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh