« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje ne smijete držati u hladnjaku

Hladnjak je izum koji je stvarno poboljšao kvalitetu života, no treba pripaziti što stavljamo u njega - nekim će namirnicama tamo vijek trajanja biti znatno skraćen

Ne trpajte sve i svašta u hladnjak
Ne trpajte sve i svašta u hladnjak (Arhiva)
Više o

krumpir

,

kruh

,

maslinovo ulje

,

hladnjak

,

češnjak

,

namirnice

,

rajčica

,

avokado

,

luk

,

bosiljak

,

orašasti plodovi

,

spremanje namirnica

,

kava u zrnu

Hladnjak nam je omogućio da gomila namirnica ostane duže svježa i pogodna za korištenje, no neke koje ćemo bez razmišljanja strpati unutra jednostavno ne spadaju tamo, jer će se njihov rok trajanja - skratiti.

Avokado - tek kad potpuno sazrije možete ga ostaviti par dana u hladnjaku, inače će ostati tvrd i nejestiv

Bosiljak - na hladnom da, i to u vodi, u hladnjaku ne jer poprima mirise drugih namirnica i gubi svoju snagu.

Češnjak - vlažnost u hladnjaku potiče nastajanje plijesni i klijanje, jednostavno objesite vijenac i uživajte u svježem češnjaku kad vam zatreba.

Luk - boravak u hladnjaku će ga omekšati i učiniti neprikladnim za jelo, pa ga umjesto toga držite na hladnom i mračnom mjestu, obavezno što dalje od krumpira.

Kava u zrnu - skladišti se na hladnom mjestu, no ne baš u hladnjaku koji će uništiti aromu zrna, a i ostale namirnice će poprimiti njezin miris.

Kruh - držanje u hladnjaku narušit će teksturu kruha koji će postati gnjecav.

Krumpir - nikako ne u hladnjak, vlaga će uzrokovati klijanje i kvarenje, držite ga na suhom i hladnom u papirnatoj vrećici ili mreži, izbjegavajte plastične vrećice

Maslinovo ulje - u hladnjaku će se zgrušati, pa ga trebate držati na nekom malo toplijem mjestu, a ambalaža mora biti neprozirna.

Orašasti plodovi - u hladnjaku će izgubiti svoju hrskavu teksturu, držite ih na suhom i hladnom mjestu.

Rajčica - iako vam se čini da je hladnjak idealno mjesto za rajčicu, to će zaustaviti zrenje i dobit će onu brašnastu strukturu koja definitivno kvari okus. Držite je na hladnom i mračnom mjestu.

15.04.2016. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh