« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Namirnice koje griju u zimskim danima

Zima nas najviše muči svojim niskim temperaturama i stalno se pokušavamo na neki način utopliti, pa evo nekoliko namirnica koje to rade besprijekorno

Đumbir je pun termogenetskih spojeva
Đumbir je pun termogenetskih spojeva (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zima

,

meso

,

med

,

češnjak

,

limun

,

đumbir

Zimi ćemo se obično pokušati ugrijati ili odjećom ili nekim toplim/alkoholnim napitkom, no bolje od svega poslužit će - hrana.

Tako češnjak sadrži alicin koji osim antibakterijskog učinka održava srce ugrijanim, štiti od prehlade i gripe i vrlo je učinkovit antioksidans.

Đumbir je također prava zimska hrana jer obiluje termogenetskim spojevima koji stvaraju unutarnju toplinu, a akko ublažava prehladu, grlobolju i kašalj treba biti na meniju gotovo svakodnevno, u obliku začina, dodatka jelu ili čaja.

Limun poboljšava imunitet svojim udjelom vitamina C i pomaže vam u borbi protiv uobičajenih zimskih bolesti, dok med predstavlja savršen dodatak - trenutno potiče proizvodnju unutarnje temperature u tijelu, a kako je fantastičan lijek za sve zimske tegobe, dnevno konzumirajte barem dvije žličice.

Za kraj - meso, jer sadrži željezo koje stimulira proizvodnju topline slanjem signala tiroidnim hormonima koji su izravno uključeni u regulaciju tjelesne topline.

12.01.2015. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh