« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
SAVJETI :)

Najzdravije namirnice za vaše klince

Bez obzira na sve, ove namirnice trebale bi im uvijek biti na jelovniku zato što sadrže sve potrebno za razvoj i zdravlje mladog organizma

Bundeva je odlična za djecu
Bundeva je odlična za djecu (Arhiva)
Više o

djeca

,

zdrava hrana

,

bundeva

,

borovnice

,

jogurt

,

leća

Hraniti dijete ponekad je prilično nezgodan zadatak, jer oni brzo dorastu do doba kad imaju svoje mišljenje o hrani i počnu biti vrlo izbirljivi.

No, bez obzira na sve, ove namirnice trebale bi im uvijek biti na jelovniku zato što sadrže sve potrebno za razvoj i zdravlje mladog organizma.

Borovnice - odlične za zdravlje urinarnog trakta, očiju i mozga. A najbolje je da djetetu napravite kašicu od borovnica. Pomješajte 60 grama borovnica sa žlicom prokuhane vode, izgnječite, pa pričekajte da se ohladi. Za kraj možete pomiješati sa malo jogurta.

Bundeva - odličan izvor vitamina A i C, a i prirodno je slatka. Bundevu možete poslužiti sa malo sira, tako da ih zajedno zapečete, pa ih izgnječite u kašicu.

Jogurt  - pun je vitamina D, kao i kalcija, zbog čega je odličan za zdravlje zuba i kosti. Jogurt možete ponuditi djetetu sam ili u kombinaciji sa pireom od jabuka kako bi mu upotpunili okus i napravili ga malo slađim.

Leća - bogata je biljnim vlaknima i proteinima, zbog čega je idealan izbor za naše najmlađe! Skuhajte leću i pomješajte je sa povrćem i rižom, pa začinite po želji.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
04.03.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh