Metro-portal.hr

objavljeno 04.03.2018. 09:01:00
SAVJETI :)

Najzdravije namirnice za vaše klince

Bez obzira na sve, ove namirnice trebale bi im uvijek biti na jelovniku zato što sadrže sve potrebno za razvoj i zdravlje mladog organizma

Bundeva je odlična za djecu
Bundeva je odlična za djecu (Arhiva)

Hraniti dijete ponekad je prilično nezgodan zadatak, jer oni brzo dorastu do doba kad imaju svoje mišljenje o hrani i počnu biti vrlo izbirljivi.

No, bez obzira na sve, ove namirnice trebale bi im uvijek biti na jelovniku zato što sadrže sve potrebno za razvoj i zdravlje mladog organizma.

Borovnice - odlične za zdravlje urinarnog trakta, očiju i mozga. A najbolje je da djetetu napravite kašicu od borovnica. Pomješajte 60 grama borovnica sa žlicom prokuhane vode, izgnječite, pa pričekajte da se ohladi. Za kraj možete pomiješati sa malo jogurta.

Bundeva - odličan izvor vitamina A i C, a i prirodno je slatka. Bundevu možete poslužiti sa malo sira, tako da ih zajedno zapečete, pa ih izgnječite u kašicu.

Jogurt  - pun je vitamina D, kao i kalcija, zbog čega je odličan za zdravlje zuba i kosti. Jogurt možete ponuditi djetetu sam ili u kombinaciji sa pireom od jabuka kako bi mu upotpunili okus i napravili ga malo slađim.

Leća - bogata je biljnim vlaknima i proteinima, zbog čega je idealan izbor za naše najmlađe! Skuhajte leću i pomješajte je sa povrćem i rižom, pa začinite po želji.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
04.03.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/najzdravije-namirnice-za-vase-klince/110657/