« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
Brit Awards

Najviše nominacija Coldplayju i Duffy

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Coldplay

,

Duffy

,

nominacije za Brit Awards

Skupina Coldplay i velška pjevačica Duffy predvode nominacije za Brit Awards, nagrade britanske glazbene industrije koje će se dodijeliti 18. veljače.

Plavokosa Duffy osvojila je četiri nominacije u kategorijama najboljeg britanskog albuma, najbolje britanske umjetnice, britanskog otkrića godine i najboljeg britanskog singla čime je za pjevačicu okrunjena 2008. godina, kad je izašao njezin prvi album "Rockferry" zauzevši čelnu poziciju među prodavanim nosačima zvuka u V. Britaniji.

Coldplay je osvojio jednaki broj nominacija, prema odabiru objavljenom u utorak navečer u Londonu. "Viva la Vida" nominiran je u kategoriji najboljeg britanskog albuma, pored radova skupina Elbow, Radiohead i The Ting Tings. Coldplay se natječe i u kategorijama najbolje britanske skupine, singla i koncerta.

Za najboljeg međunarodnog umjetnika natječu se Beck, Neil Diamond, Jay-Z, Kanye West i Seasick Steve, dok će se za najbolju međunarodnu umjetnicu natjecati Beyonce, Gabriella Cilmi, Katy Perry, Pink i Santogold.

Među Britancima, Ian Brown, James Morrison, Paul Weller, The Streets i Will Young konkurirat će za naslov najboljeg britanskog umjetnika dok će Adele, Duffy, Beth Rowley, Estelle i M.I.A biti u utrci među ženama.

Pet Shop Boysima bit će uručena nagrada za životno djelo na svečanosti 18. veljače. (hina/metro-portal)

21.01.2009. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh