« Glazba
objavljeno prije 14 godina
SLOVENIJA

Najveći slovenski punk festival - Šklabfest

U Trbovlje 2. i 3. srpnja dolaze Jello Biafra, Raised Fist, Dawn by Law, Skaos, Hladno Pivo, Dubioza i mnogi drugi

Jello Biafra
Jello Biafra (Jello Biafra&GSOM)
Više o

Slovenija

,

Hladno pivo

,

Dubioza kolektiv

,

Trbovlje

,

fakofbolan

,

Debeli Precjednik

,

12. ožujka

,

sjednica

,

don grubišić

,

curenje

,

sugovornik

,

uvjetna kazna

Prvog vikenda u srpnju, u slovenskom rudarskom gradiću Trbovlju održat će se drugi po redu ska-punk-hardcore festival ŠklabFest koji je prošle godine pobudio velik interes javnosti i medija te je odmah uvršten među najbolje i najveće festivale regije zbog atraktivnosti nastupajućih imena kao i same lokacije na kojoj se održava fest. Naime festival je smješten u dvorištu rudnika.

Ove će godine kao glavno ime nastupiti punk legenda Jello Biafra sa svojim novim bendom Guantanamo School of Medicine sa kojim promovira svoj novi album »The Audacity Of Hype«. Album je objavljen za Jellinu izdavačku kuću Alternative Tentacles i potpuno se vraća zvuku Dead Kennedysa što je oduševilo sve fanove Dead Kennedysa.

Jello Biafra je većini poznat kao frontmen najvećeg američkog punk benda nakon Ramonesa, legendarnih Dead Kennedys, no manje je poznato da je svoju karijeru koju je započeo kao pantomimičar, označio i svojim bendom Lard, sudjelovanjem sa bendovima poput Ministry, No Means No, Melvins, D.O.A., svojoj kanditaturi za gradonačelnika San Francisca, u kojoj je skoro pobijedio, svojim djelima, sve začinjeno socijalno političkom anažiranosti. Jello Biafra će na ŠklabFestu pored novog materijala odsvirati i presjek svojih dosadašnjih radova pa tako i hitove Dead Kennedysa.

Pored Jelloa Biafre & GSOM ove će godine nastupiti i švedski Raised First, američki Dawn By Law , njemački ska velikani Skaos, ponovno okupljene slovenske punk legende Niet, kanadski folk-punkeri irskog podrijetla The Mahones, švedski hardcore punkeri Misconduct, meksički ska core manijaci La Plebe, slovenski oi punkeri  Scuffy Dogs i melodični punkeri Backstage. Iz Hrvatske dolaze Hladno Pivo, pulski Fakofbolan i Pasmaters, te osiječki Debeli Precjednik, a iz Bosne i Hercegovine reggae/dub core atrakcija Dubioza kolektiv.

Pored dvodnevnog glazbenog festiva, u slopuŠklabFesta održat će se i motocross, snowmobile i quad free style show na brdu pored festivala. Također je organizirano i kampiranje kao i štandovi sa hranom i pićem.

Ulaznice po cijeni od 30 € za jedan dan i 40 € za dva dana se mogu kupiti preko sustava Eventim.

Više informacija o festu i programu festa možete naći na službenoj stranici festa. 

17.06.2010. 10:18:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh