« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
DOGOVOREN PRORAČUN

Najveće godišnje rezanje potrošnje u povijesti SAD-a

Čelnici američkog Kongresa i predsjednik Barack Obama postigli su dogovor o proračunu nešto više od sat vremena prije isteka krajnjeg roka u petak u ponoć

Više o

SAD

,

potrošnja

,

kongres

,

Obama

,

proračun

Sporazum, prema kojem se proračunski rashodi u ovoj godini smanjuju za 38 milijardi dolara, objavili su odvojeno predsjednik Predstavničkog doma Kongresa, republikanac John Boehner i čelnik senatske većine, demokrat Harry Reid, prenosi Hina.

Dogovoreno smanjenje rashoda iznosi oko jedan posto od ovogodišnjeg prijedloga saveznog proračuna SAD-a od 3820 milijardi dolara. "Složili smo se oko povijesnog iznosa ušteda za ostatak ove fiskalne godine, kao i oko kratkoročnog premoštenja, koji će nam dati vremena da izbjegnemo obustavu dok taj dogovor prihvate oba doma Kongresa i predsjednik", rekli su Reid i Boehner u zajedničkoj izjavi.

Obama je pozdravio sporazum kao "najveće godišnje rezanje potrošnje u povijesti" SAD-a, dok je Boehner kazao da će sporazum smanjiti državnu potrošnju u idućih 10 godina za 500 milijardi dolara. "Sa zadovoljstvom mogu objaviti da će cijela savezna vlada sutra raditi, jer su Amerikanci različitih uvjerenja danas opet našli zajedničku riječ", rekao je Obama u televizijskoj izjavi iz Bijele kuće.

09.04.2011. 09:48:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh