« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Najveće gluposti koje radimo u vezama

Na kraju završi ovako ...
Na kraju završi ovako ... (Shutterstock)
Više o

veze

,

problemi

,

komunikacija

Veze su čudne biljke za koje nema jedinstvenog recepta za uspjeh, no ipak postoji nekoliko stvari za koje je definitivno sigurno da se ne smiju raditi - isprva smatramo naše probleme, greške, ali i dobre poteze jedinstvenima, s određenim vremenskim odmakom shvatit ćemo kako je zapravo riječ o vrlo čestim obrascima ponašanja koji dugoročno ostavljaju tragove na našim odnosima.

Većina parova zapravo ima slične probleme. Oni se uglavnom mogu riješiti komunikacijom, no ukoliko je budete odgađali i trpali stvari pod tepih, ljubavni odnos može se naći na klimavim nogama.

Pretjeranim kritiziranjem partnera ili partnerice poručujete im kako prema njima ne osjećate poštovanje. Dakle, došli ste do faze veze u kojoj ste jedno i/ili drugo razočarani i ljuti i takve frustracije dodatno potičete nezdravim primjedbama i komentarima.

Na to se nadovezuje obrambeni stav osobe koja je napadnuta, što dalje vodi k zatvaranju u sebe i zahlađenju komunikacije.

Izbjegavanjem rasprave i razgovora situacija se još samo komplicira, čime problem ostaje neriješen, ali užasno dobiva na svojoj težini. Obično muškarci izbjegavaju verbalne analize problema, dok se žene u njima mnogo bolje snalaze.

Ukoliko i vaša veza ili brak ima ove simptome, prvo što morate vidjeti jest želite li oboje raditi na popravljanju situacije.

Ako vam uspije otvoreno razgovarati o tome čega se bojite i slušate što vam partner o tome može reći, počeli ste s velikim spremanjem svoje veze. 

Bit svakog odnosa je iskrena komunikacija u kojoj uvažavate svoje sugovornike te ih ne vrijeđate ili ste pasivno agresivni - držite se ovog savjeta i nećete pogriješiti.

22.08.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh