« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
PAMĆENJE

Sjetite se gdje ste nešto ostavili u trenu

Koliko ste puta izgubili puno vremena i zakasnili na neki važan sastanak ili spoj zato što niste mogli pronaći ključeve ili mobitel? Evo rješenja!

Samo trebate - zatvoriti oči!
Samo trebate - zatvoriti oči! (Shutterstock)
Više o

sjećanje

,

prisjećanje

,

zagubljene stvari

Zagubljeni ključevi, mobiteli, naočale i slične stvarčice oduzimaju nam toliko vremena da bi se trebali dobro zamisliti nad tim - prosječno dnevno provedemo više od pola sata tražeći stvari koje smo negdje stavili, a sada se ne možemo sjetiti gdje ...

Ako spadate u one malo slabije organizirane ljude koji nemaju unaprijed određeno mjesto za odlaganje stvari i koji baš uvijek znaju gdje im stoje takve sitnice, obično počnete mahnito tražiti, a žurba je velik neprijatelj koncentracije ... pa kasnite, ispričavate se, gubite poslove, partnere i slično.

No, vašim je mukama kraj, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Surrey, jer su sigurni da su pronašli metodu koja će vam uvijek pomoći da u trenu pronađete izgubljene stvari - zatvorite oči.

Njihovo je istraživanje pokazalo da su oni koji su se koristili tehnikom zatvorenih očiju prije sjetili nekih stvari od onih koji su pokušali pronaći zagubljena sjećanja otvorenih očiju.

Psiholozi vjeruju da vid mozgu oduzima jako puno energije za procesuiranje podataka pa se uklanjanjem vidnog polja mozak može više fokusirati na druge stvari.

Isprobajte sljedeći put kad ne možete pronaći nešto, vjerojatno će vam pomoći ...

22.08.2016. 18:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh