Varilux banner
« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Najveće gluposti koje možete raditi s talijanskom kuhinjom

Barillina akademija objavila je popis stvari koje nikako ne smijete raditi ako želite stvarno uživati u talijanskoj kuhinji

Pazite što radite :)
Pazite što radite :) (DeviantArt)
Više o

talijanska kuhinja

,

salata Cezar

,

pravila

,

cappuccino

,

Fettuccine

,

bolognese

,

kečap

,

recepti

Ako pratite kuharske emisije raznih vrsta i fela, vjerojatno vam je talijanska kuhinja nešto što obavezno počinje sa "stavimo malo maslinovog uja, bilega luka, petrsimula, dodamo ovo i ono pa bilega vina ..." a završava s "kod serviranja pospite malo svježeg petrsimula".

Uz to, trebala bi vam i tjestenina Barilla i odmah se osjećate kao Tomba ili Pavarotti, dva manekena ove slavne kuće. No, ista je napravila i akademiju gdje su očito skupljali gluposti koje ljudi rade po restoranima, pa su izdali naputke što NE treba raditi s talijanskom kuhinjom. 

Evo liste smrtnih grijeha koje treba izbjegavati po svaku cijenu kad pozovete nekog na talijansku večeru ili ručak:

Pravila izvorne talijanske kuhinje:

Cappuccino se nikada ne pije za vrijeme večere, zapravo, kava s mlijekom pije se isključivo ujutro

Rižoto i tjestenina nisu prilozi.

U vodu za kuhanje tjestenine ne stavlja se ulja, nego tek nakon što je kuhana. Kečap se nikad, ali nikad ne stavlja na tjesteninu.

Špageti bolognese ne jedu se u Bologni i nisu autentično talijansko jelo, kao ni bilo koja tjestenina s piletinom-

Salata Cezar i Fettucine Alfredo su jela koja su izmislili Talijani, ali ne spadaju u talijansku kuhinju. 

Crveno-bijeli stolnjaci nisu italijanski zaštitni znak. 

Obrok je vrijeme za druženje s porodicom.

09.09.2013. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh