Najveće gluposti koje možete raditi s talijanskom kuhinjom
Barillina akademija objavila je popis stvari koje nikako ne smijete raditi ako želite stvarno uživati u talijanskoj kuhinji
Ako pratite kuharske emisije raznih vrsta i fela, vjerojatno vam je talijanska kuhinja nešto što obavezno počinje sa "stavimo malo maslinovog uja, bilega luka, petrsimula, dodamo ovo i ono pa bilega vina ..." a završava s "kod serviranja pospite malo svježeg petrsimula".
Uz to, trebala bi vam i tjestenina Barilla i odmah se osjećate kao Tomba ili Pavarotti, dva manekena ove slavne kuće. No, ista je napravila i akademiju gdje su očito skupljali gluposti koje ljudi rade po restoranima, pa su izdali naputke što NE treba raditi s talijanskom kuhinjom.
Evo liste smrtnih grijeha koje treba izbjegavati po svaku cijenu kad pozovete nekog na talijansku večeru ili ručak:
Pravila izvorne talijanske kuhinje:
Cappuccino se nikada ne pije za vrijeme večere, zapravo, kava s mlijekom pije se isključivo ujutro
Rižoto i tjestenina nisu prilozi.
U vodu za kuhanje tjestenine ne stavlja se ulja, nego tek nakon što je kuhana. Kečap se nikad, ali nikad ne stavlja na tjesteninu.
Špageti bolognese ne jedu se u Bologni i nisu autentično talijansko jelo, kao ni bilo koja tjestenina s piletinom-
Salata Cezar i Fettucine Alfredo su jela koja su izmislili Talijani, ali ne spadaju u talijansku kuhinju.
Crveno-bijeli stolnjaci nisu italijanski zaštitni znak.
Obrok je vrijeme za druženje s porodicom.
Novi komentar