« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
UPOZORENJE

Najveća prijetnja zdravlju žena je - pretilost

Pretilost je najveća prijetnja ženskom zdravlju i prijetnja za buduće naraštaje, upozorava Sally Davies, šefica engleske službe za javno zdravstvo

Pretilost najviše ugrožava žene
Pretilost najviše ugrožava žene (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

pretilost

,

žene

Borba protiv ženske pretilosti treba biti nacionalni prioritet kako bi se spriječila zdravstvena katastrofa koja se približava, upozorava Sally Davies, šefica engleske službe za javno zdravstvo

Ta engleska liječnica kaže da je pretilost tako ozbiljan problem da mora biti prioritet za čitavu populaciju, ali posebno za žene jer prečesto skraćuje njihove živote, te negativno utječe na zdravlje njihove djece.

U Engleskoj je 64% žena u dobi između 34 i 44 godine i 71% žena u dobi između 45 i 54 klasificirano kao osobe prekomjerne mase ili pretile. Pretilost povećava rizik od niza bolesti, uključivo rak dojke, dijabetes 2 i srčane bolesti.

Davies također upozorava da će se na kraju možda morati uvesti "porez na šećer" kao jedina preostala opcija.

Naglasila je činjenicu da žene moraju paziti na svoje tjelesno i mentalno zdravlje tijekom trudnoće. Ako je žena pretila tijekom trudnoće, postoji veća šansa za pobačaj ili prerani porod.

Njezina pretilost tijekom trudnoće također imaju utjecaj na zdravlje djeteta kasnije u životu, uključivo povećani rizik dijabetesa tipa 2.

08.01.2016. 10:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh