« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
RAJ ZA SKIJAŠE

Najveća europska skijališta

Top lista deset najvećih skijaških područja u Europi pokazuje da su najbolja švicarska i francuska skijališta

Skijanje
Skijanje (Shutterstock)
Više o

skijanje

,

austrijska skijališta

,

skijališta

,

skijaška staza

,

VIP ulaznice

,

Google Mars

,

skijaška sezona

,

najbolja skijališta

,

najpovoljnije skijanje

Bliži nam se sezona skijanja, a kriza ni ove godine neće zaustaviti tisuće Hrvata da se upute prema svojim najomiljenijim zimskim odredištima među kojima prednjači legendali Kronplatz. Najbolja skijališta nude kompletnu zabavu, od odličnih pista i žičara do partyja na snijegu. Iako brojni faktori utječu na sveukupnu kvalitetu, pravim ljubiteljima skijanja najvažnije su ipak same piste, a najveće imaju sljedeća skijaška područja:

>>Klimatske promjene će ugroziti svjetski turizam

Les Portes du Soleil
Nalazi se uz francusko-švicarsku granicu i s 650 kilometara piste tvori najveće europsko ali i svjetsko skijaško područje. Skijašima nudi ukupno 280 staza (26 crnih, 105 crvenih, 112 plavih i 37 zelenih), 201 žičaru, 9 zabavnih parkova i 89 restorana.

Les Trois Vallées
Obuhvaća tri doline u Francuskoj (Vallée des Belleville, Vallée de Méribel i Vallée de Courchevel) koje su odlično međusobno povezane i zajedno imaju 600 kilometara piste i 180 žičara. Područje je posebno popularno među mladima - u tjednu prije Božića održava se tradicionalni "Boarderweek".

Skijanje

Évasion Mont-Blanc
S 450 kilometara piste na trećem mjestu se nalazi još jedno francusko skijaško područje i to u sjeni 4810 metara visokog Mt. Blanca. U mjestu Megève skijaški turizam postoji od davne 1913., a područje je, između ostalog, popularno zbog brojnih staza s dubokim snijegom. Zbog povoljne lokacije, snijega tijekom zimskih mjeseci ne manjka.

Davos Klosters
Radi se o najvećem skijaškom području koje se u potpunosti nalazi u Švicarskoj (prvo mjesto Les Portes du Soleila podijelili su s Francuzima). Davos je atraktivan grad na najvišoj nadmorskoj visini u zapadnoj Europi, a skijalište ima ukupno 427 kilometara piste i 61 žičaru. Mjesto se smatra i 'malim bratom St. Moritza' pošto se među skijašima često nalaze i poznate osobe.

Les Quatre Vallées
Četiri doline u Švicarskoj imaju staze ukupne dužine 410 kilometara i 92 žičare među kojima je i najbolja švicarska žičara. Područje se često nalazi i na popisu najboljih skijališta na svijetu i to zbog veličine, količine snijega i dobre umreženosti.

Ostali...
Među prvih deset nalaze se redom i Engadin-St. Moritz, Matterhorn, Lenzerheide, L'Espace Killy te SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

25.12.2011. 22:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh