« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
HAPPY PEOPLE

Najsretnije zemlje na svijetu

Komisija Ujedinjenih naroda izdala je svjetski izvještaj o sreći, pogledajte koje zemlje treba posjetiti

Najsretniji su Danci
Najsretniji su Danci (Arhiva)
Više o

Nizozemska

,

Danska

,

Norveška

,

Finska

,

Kanada

,

najsretnije zemlje

,

indeks sreće

Redovno godišnje izvješće o sreći ponovno je na vrh najsretnijih zemalja na svijetu stavila skandinavske zemlje, u kojima je očito postignut optimalan odnos između načina života, sloboda i prihoda.

Na prvom je mjestu Danska, što i ne treba čuditi kad se zna da je zemlja izvrsno uređena, odlično organizirana i štiti ljudska prava i slobode dosljedno i rigorozno, tako da stanovnici nemaju razloga biti nesretni.

Finci su na drugom mjestu, a recept je prilično jednostavan - kvaliteta života na visokoj razini, zadovoljavajući prihodi, zdrav život i mogućnost ravnoteže između privatnog i poslovnog života. 

Treće je mjesto pripalo Norveškoj za koju vrijedi sve što i za prve dvije, uz dodatak izuzetno bogate države koja prodajom nafte može omogućiti sjajan standard svih usluga.

Nizozemska je na četvrtom mjestu, a unatoč svim turistima i marihuani, Nizozemci žive u nekom svom svijetu koji je, očito, dovoljno dobar da budu sretni.

Peto je mjesto osvojila Kanada, zemlja u koju hoće otići velik broj mladih obrazovanih Hrvata kojima je ovako visoko mjesto na listi najsretnijih zemalja sigurno još veći poticaj za odlazak. 

03.10.2012. 12:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh